Ujo kerma

Valion ruokablogi

Superjuustohampurilainen – kun tekee mieli jotain enemmän!

Kesän herkuimmassa hampparissa revitellään kunnolla juustoilla ja pihveillä. Mausteena toimivat savuinen bbq-kastike, savujuusto, pekoni, sipuli ja suolakurkku. Super!

Juusto on burgerin välissä kuin kotonaan

Enemmän on todellakin enemmän kesän parhaissa burgereissa! Suurikokoiset burgerit ovat kesän must-ruokaa ja niillä lähtee isompikin nälkä. Hyvä pihvi ja maukas juusto ovat hampurilaisen syvin olemus ja perinteisesti ne toki tavataankin hampurilaisen välissä, mutta miksi tyytyä vain yhteen pihviin ja juustoviipaleeseen, kun voi saada molempia paljon enemmän. Tässä juustohampurilaisessa juuston määrä suhteessa muihin täytteisiin on oikeastaan aika passeli ja kaikki kolme juustoa tuovat burgeriin sen oman herkullisen säväyksensä. Oltermanni Savu ohuen ohuissa viipaleissa on lempeän savuinen maku, joka tulee juuri sopivasti esiin burgerin välissä. Paksuista ja mehevistä Koskenlaskija cheddar-viipaleista ei täyteläisyyttä ja klassista burgerin oranssia puutu. Juustokokonaisuus täydentyy Koskenlaskija Ruoka cheddarilla, jonka kastikemainen muoto toimii bbq-kastikkeen parina.

Hyvä burgeri rakastaa grilliä

Jos vaan mahdollista, tee nämä burgerit grillissä, mieluiten grillitasolla tai parilalla, koska ritilällä paistettuna pihvit mehukkaana pitävä rasva valuu hukkaan. Grillissä valmistettuna pihvit saavat kokonaan uuden luonteen saadessaan pintaansa aidon grillin maun. Samassa grillin kuumuudessa paahtuvat kätevästi sämpylät, paistuvat rapsakat pekonit ja lämpiää Koskenlaskija Ruoka cheddar. Myös sipuli kannattaa käyttää grillin kautta, niin se pehmenee herkullisemmaksi.Nappaa tästä resepti täydellisen överiin juustoburgeriin!

Superjuustohampurilainen

Superjuustohampurilainen

TTTTT
b
5
Vaikeusaste: helppo
o
20min

Valmistusaineet

Pihvit
400  g naudan jauhelihaa
¾  tl suolaa
mustapippuria myllystä
Valio Koskenlaskija® cheddar viipaletta
Sämpylät ja muut täytteet
hampurilaissämpylää
8  viipaletta amerikanpekonia
3  rkl barbeque-kastiketta
50  g suolakurkkua viipaleina
½ sipuli viipaleina
12  Valio Oltermanni® Savu ohuen ohut viipaletta
½ prk (à 250 g) Valio Koskenlaskija® Ruokaa cheddar

Valmistusohje

  • Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Jaa liha neljään osaan ja painele pihveiksi. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin kypsiksi. Kääntämisen jälkeen laita päälle juustoviipaleet, anna sulaa loppupaiston ajan.

  • Paahda sämpylät ja pekonit pannulla tai 225 asteisessa uunissa. Sämpylät paahtuvat pekoneita nopeammin.

  • Kokoa hampurilaiset: Laita pohjalle bbq-kastiketta, suolakurkkua ja sipulia. Kerrostele sitten päälle pihvit, pekonit ja savujuustoviipaleet. Lusikoi päällimmäisten pihvien päälle Koskenlaskija Ruoka. Nosta kannet päälle.

  • Tarjoile ranskalaisten ja virvoitusjuoman kanssa.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Onko tässä kesäsi paras juustoburgeri? Voin arvata vastauksen 😋

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi