Ujo kerma

Valion ruokablogi

Sushiburritot mukaan kesäretkelle

Pidätkö wrapeista ja burritoksista? Entä ovatko sushit sinun makuusi? Jos vastasit molempiin kyllä, niin varmasti pidät myös sushiburritoista. Ne ovat yhdistelmä tortillaa ja sushia ja pehmentäviä makuja. Sushiburritojen ohje on tehty niin, että niiden valmistus on helppoa ja raaka-aineet löytyvät lähikaupastasi.

sushiburrito lasten makuunRaaka-aineet kaikkien saatavilla

Yli kymmenen vuotta sitten, ennen kuin kauppanimellä ”sushiriisi” myytävää erikoisriisiä oli saatavilla, sain loistovinkin. Japanilaissyntyinen ystäväni kertoi, että sushiriisin valmistus onnistuu mainiosti hyvälaatuisesta puuroriisistä ja antoi siihen helpot valmistusohjeet. Tämä todellakin pitää paikkansa! Puuroriisistä valmistettu sushiriisi toimii takuuvarmasti kun sen valmistaa ohjeemme mukaan. Tai paremminkin ystäväni ohjeen mukaan - kiitos siitäkin! Kun riisikriisiäkään ei ole, ei ole ongelmia raaka-aineiden metsästyksessä.

Mitä on sushiburrito?

Sushiburritot tulivat monien tietoisuuteen helsinkiläisravintola Lumon tuodessa merilevään käärityt jättiläissushit yllättävine täytteineen ruokailijoille. Tästä sai alkunsa koekeittiön sushiburritot, jotka hyppäsivät askeleen lähemmäs arkea ja kätevyyttä. Kehitimme ohjeen, joka on todellista fuusioruokaa! Japanilaisittain valmistettua riisiä, meksikolaisen keittiön tortillalettua ja suomalaista pehmeää kevätsipulituorejuustoa. Homman nimi on lyhykäisyydessään tämä: Tuorejuustolla maustettu sushiriisi taputellaan tortillaletulle. Päälle valitaan itselleen mieluisat, tikkumaisiksi paloiksi esikäsitellyt täytteet ja kääräistään rullaksi!

Täytteiksi sopivat perinteiset sushiherkut wasabin, hillotun inkiväärin, graavilohen ja kurkun kera. Perheen pienimmille voi täytteeksi laittaa vaikka viipaloitua lihapullaa, paprikaa ja avokadoa.  Sushiburritot ovat leppoisaa kesäruokaa ja ne on kätevä ottaa retkievääksi kylmälaukkuun. Tortillalettu ei vety useankaan tunnin säilytyksen jälkeen ja jääkaapissa se pysyy hyvänä jopa seuraavaan päivään.

Meidän perheessä sushiburritot ovat parasta, mitä muksut voivat toivoa!

Sushiburrito

Sushiburrito

TTTtt
b
0
h
6
Kananmunaton
Laktoositon
Vaikeusaste: helppo
o
45min

Valmistusaineet

2  dl puuroriisiä
½  tl suolaa
1  rkl viinietikkaa
2  rasiaa  (à 100 g) Valio Viola® kevätsipuli tuorejuustoa Kokeile myös Avaa/sulje
4   () vehnätortillaa
½  kurkku
150  g graavilohta tai surimipuikkoja
kypsä avokado
1  tl sitruunamehua
2 - 3 tl wasabitahnaa
50  g hillottua inkivääriä
(  2 - 3 rkl soijakastiketta )

Valmistusohje

  • Huuhtele riisi kylmällä vedellä kattilassa muutamaan kertaan, kunnes vesi ei ole enää sameaa.

  • Lisää vettä kattilaan sen verran, että sitä on riisin päällä yhtä paksu kerros kuin riisiä. Lisää suola. Keitä riisi kypsäksi kannen alla, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Nosta liedeltä.

  • Mausta lämmin riisi etikalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

  • Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.

  • Levitä riisitäyte tasaisesti tortillojen päälle. Levittäminen onnistuu helposti etikka-vesiseokseen kostutetuin sormin.

  • Sipaise riisitäytteeseen ohut wasabiraita. Nosta täytteet raidan päälle. Kääri napakaksi rullaksi.

  • Puolita ja nauti sellaisenaan tai soijakastikkeen kera.

  • VINKKI LASTEN MAKUUN

  • Sushiburritot maistuvat myös lapsille, mutta täytteestä kannattaa jättää pois wasabi ja inkivääri. Lapset voivat myös itse ideoida täytteen. Esim. kinkkusuikaleet ja paprika maistuvat yhtälailla täytteessä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Näillä eväin kohti kesäretkiä ja terassiruokaa!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi