Ujo kerma

Valion ruokablogi

Syksyn hurmaavin uunijälkkäri

Syksyn tullen ovat omenajälkiruoat taas ajankohtaisia. Muutamana päivänä onkin ollut jo kovin kirpakka ilma ja silloin tekee mieli laittaa vaan villasukat jalkaan ja uuni lämpimäksi omenaherkkuja varten.

Omenainen leipävanukas on omiaan syksyiseksi jälkiruoaksi. Siinä on kaikki mitä hyvä jälkiruoka pitää sisällään ja lukeutuupas se myös omien suosikkieni joukkoon. Leipävanukas sisältää ihanan pehmeän ja vaniljalla maustetun maitovanukkaan, joka toimii ikään kuin kastikkeena jälkiruoalle. Kuutioidut leipäpalat voidellaan tässä versiossa kanelivoilla sekä aprikoosimarmeladilla, jotka tekevät leivistä vastustamattomia maitoon imeytyneinä. Viimeistelystä pitää huolen maukkaat omenakuutiot sekä rapeaksi paahtuneet leivän reunat vanukkaan pinnalla.

Leipävanukas on mutkaton valmistaa ja siitä riittää kerralla vaikka isommillekin kesteille tarjottavaksi. Itse pidän leipävanukkaasta eniten, kun se tarjoillaan lämpimänä. Tosi herkuttelija voi valita lisukkeeksi vielä kinuskikastikkeen tai jäätelöpallon. Nyt saa syksy tulla!

Omenainen leipävanukas

Omenainen leipävanukas

ttttt
b
0
h
0
Vaikeusaste: helppo
o
1h

Valmistusaineet

100  g Valio voi normaalisuolainen
3  tl kanelia
1  tl inkivääriä
10  kpl leipäviipaleita
100  g aprikoosimarmeladia
2  kpl hapahkoa omenaa
1  dl rusinoita
Vanukasmaito
1  l kevytmaitoa
5  kpl munaa
1  kpl vaniljatanko
1 ¼  dl sokeria

Valmistusohje

  • Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon kaneli ja inkivääri. Voitele uunivuoka kevyesti voiseoksella ja käytä jäljelle jäävä osa leipien voiteluun. Voitele leivät myös aprikoosimarmeladilla.

  • Kuutioi leipäviipaleet ja aseta puolet leivistä uunivuoan pohjalle. Lisää puolet kuutioiduista omenoista ja rusinoista. Tee toinen kerros lopuista leivistä, omenoista ja rusinoista.

  • Valmista vanukasmaito rikkomalla munat isoon kulhoon. Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, vaniljatangon siemenet sekä sokeri.

  • Kaada vanukasmaito uunivuokaan ja anna leipäviipaleiden vettyä 20 minuuttia ennen paistamista. Paista leipävanukas 175 °C:ssa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hyvän värin.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi