Ujo kerma

Valion ruokablogi

Syntisen hyvä paholaisen kakku

Devil's cake eli paholaisen kakku on Amerikan suklaakakkuklassikko - syntisen hyvä sellainen! Kakku on piehehköstä koostaan huolimatta riittoisa, sillä suklaan ja makean ystävän herkkuhimo tyydyttyy melko pienestäkin palasta. Psst.... helppotekoisempaa ohjetta saa hakea!

Kakkupala kuin leivos

Tämä tummanpuhuva kakku on ehkä yksi suklaisimmista suklaakakuista, joita olen ikinä maistanut. Todellinen suklaanystävän unelma sanoisin! Mehevä ja sopivan tiivis sekä täyteläinen. Paholaisen kakun nimi on pakko tulla sen syntisestä herkullisuudesta, en keksi mitään muutakaan selitystä sille. Se on yksinkertaisuudessan loistava: ei turhaa krumeluuria,  ei liikaa touhuamista kakun ympärillä, ei koristeita tai kermapursotuksia. 

Pohjassa tummaa olutta ja täytteessä vadelmaa, kuorrutteessa sulatejuustoa

Valion valmiilla tuotteilla teet kakun teosta helppoa, Valmis Viola vadelmatuorejuusto on Nutellan kanssa taivallinen pari suklaakakun täytteenä ja Koskenlaskija sulatejuustoa ei ihan heti keksisi käyttää makeassa leivonnassa, mutta se toimii kakun kuorrutteessa loistavasti. Tumma olut pohjassa antaa makuun syvyyttä. Ihania suklaan kanssa sopivia makuja siis kakku täynnä. Jos vaan malttaa odotaa, niin kakku on parhaimmillaan 1 - 2 päivän jälkeen teosta.

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku

TTTTy
b
15
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
1h 55min

Valmistusaineet

4 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1  dl kaakaojauhetta
1  tl ruokasoodaa
2  tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
kananmunaa
1 ½ dl tummaa olutta
75  g Valio Oivariini® juoksevaa
Täyte
½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® vadelma tuorejuustoa
n. 1 dl suklaa-pähkinälevitettä , Nutella
Kuorrutus
1  prk  (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruokaa maustamaton
175  g tummaa suklaata , esim. Fazer 44%

Valmistusohje

  • Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää loput raaka-aineet. Sekoita tasaiseksi.

  • Laita leivinpaperi uunipellille. Pienennä kakun paistoalue pienemmäksi nostamalla leivinpaperin reunaa n. 30 x 25 cm kokoiseksi ja tukemalla paperin reunaa uunin kestävällä astialla. Kaada taikina leivinpaperille. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.

  • Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 30 min kypsäksi (kokeile tikulla). Kakun rakenteen kuuluu olla tahmean kosteaa, toffeemaista ja hieman kohoavilta reunoilta jopa karamellisoitunutta. Kakkulevyn paksuus on n. 1 ½ cm.

  • Anna jäähtyä kunnolla.

  • Leikkaa kakkulevy kahtia. Tasaa reunoja tarvittaessa. Nosta kakkulevy paistopuoli alaspäin tarjoiluvadille tai leivinpaperin päälle. Voitele tuorejuustolla. Voitele toisen levyn pinta Nutellalla.

  • Nosta levyt päällekkäin täytteet vastakkain. Painele kakku jämäkästi tasaiseksi.

  • Valmista kuorrutus: Kuumenna Koskenlaskija ja paloiteltu kattilassa samalla sekoitellen kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrutus nopeasti kakun päälle, tasoita nopeasti, sillä se jähmettyy nopeasti.

  • Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Olisiko siis aika leipoa suklaakakku? 

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi