Ujo kerma

Valion ruokablogi

Syötävät dippikupit – hauskaa ja tiskitöntä

Miten olisi tarjota dippi uudella tapaa? Koverra sämpylä kupiksi, täytä valkosipulidipillä, kasviksilla ja juustotikuilla.

Dippiruoka on samalla tarjoiluastia

Tässä kuussa kotien kisakatsomot täyttyvät. On euroviisuja ja lätkän mm-kisoja, joita katsellessa tulee pakostakin välillä nälkä. Koska tapahtumia ei ole vain yksi eikä kaksi, kannattaakin kisamaratoniin valita hyvät katselueväät.  Lakaise sipsit ja majoneesit sivuun ja nappaa kisakatsomon terveellisempi eväs kämmeneen – kirjaimellisesti!

Juusto-kasvisdippisämpylässä on kaikki yhdessä paketissa. Ruokailuvälineitä ei tarvita, sillä kyseessä on sormiruoka ja astiana toimii itse sämpylä. Sämpylästä irrotetaan ohut lakkiosa, jonka voi halutessaan voidella.

Sisus koverretaan ja täytetään dippikastikkeella. Kuppiin laitetaan juustotikkuja ja kasviksia, jotka nautitaan yhdessä sämpylälakin kanssa valkosipuliseen kevytkermaviiliin dippaamalla. Lopuksi jäljelle jää meheväksi kostunut ja maustunut sämpylä.

Käyttämällä vähemmän suolaa sisältäviä, mutta Valio ValSa® maitosuolan ansiosta aivan yhtä maukkaita tuotteita, kelpaa näillä eväillä makostella useampanakin iltana. Vielä kun dippikin on tehty kevyempään, rahkan raikastamaan kermaviiliin.

Juusto-kasvisdippisämpylät

Juusto-kasvisdippisämpylät

ttttt
b
0
h
2
Kevyempi
Kananmunaton
Kasvis (lakto-ovo)
Laktoositon
Vaikeusaste: helppo
o
25min

Valmistusaineet

200  g Valio Polar® 15% vähemmän suolaa juustoa
2 - 3 porkkanaa
puolikas kurkku
ruisrouhesämpylää , kovakuorista
18  kpl miniluumutomaatteja
cocktailtikkua
n. 30 g Valio Oivariini® vähemmän suolaa rasvaa
Valkosipuli-hunajadippi
1  prk  (200 g) Valio kermaviiliä & rahka
valkosipulin kynttä
1  tl juoksevaa hunajaa
¼  tl suolaa

Valmistusohje

  • Valmista ensin dippikastike. Yhdistä kermaviiliin puristettu valkosipulinkynsi, hunaja ja suola. Nosta kylmään.

  • Käsittele kasvikset. Leikkaa kuorittu porkkana ja kurkku tikuiksi. Tikuta miniluumutomaatit cocktailtikkuun (3 / tikku).

  • Leikkaa sämpylöistä hattuosa irti. Voitele hatut Oivariini rasvalla.

  • Nypi sämpylän alaosasta hieman sisusta pois, jotta sämpylästä tulee kuppi. Kaada kuppiin dippikastiketta. Asettele juusto- ja kasvitikut sämpylään.

  • Tarjoa dippikuppisämpylät illanistujaisissa, iltapalaksi tai rennoissa kesäjuhlissa.

VINKKI
  • Kasvikset ja leipäkansi nautitaan dippikastikkeen kera. Lopuksi ruokailijalle jää dippikastikkeen maustama ja kostuttama sämpylä, jota kelpaa haukata.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Hauskaa, terveellisempää ja mikä parasta - ei tiskiä :-)!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi