Ujo kerma

Valion ruokablogi

Tähtenä tänään Glögijuustokakku

Valio Koekeittiössä kävi kuhina. Joulusesongin reseptiikkaa oli taas aika täydentää ajankohtaisilla ohjeilla. Pikkujoulukauden käynnistyttyä ja jouluruokien astuessa areenalle, valmistui keittiössä monta kymmentä toinen toistaan herkullisempaa ruokaa, kuten kinkkua, kalkkunaa, laatikkoja ja makeita leivonnaisia. Mutta mistä mahtaa olla tämän joulun herkkukakku tehty? Kermasta ja pipareista, glögistä ja rahkasta, voista ja sokerista. Niistä on joulun glögijuustokakku tehty…

Joulun uusia ja perinteisiä ruokaohjeita kuvattiin parin päivän aikana Valion Koekeittiön tiloissa. Mukana hääri useampi henkilö, joten jokaisella oli oma selkeä rooli kuvaajasta stylistiin ja kakun tekijästä tarvikkeiden hankkijaan. Iloinen tunnelma, aromikkaat tuoksut ja erilaisten astioiden vallankumous täyttivät työtilamme. Samanaikaisesti löytyi keittiöstä vielä paikka tulevien ruokaohjeiden kehitykselle. Huh huh, mitä vipinää!

Valmistuksesta kameran eteen

Juustokakku valmistettiin edellisenä päivänä pinnan koristeluja vaille valmiiksi. Kuvausstudiona toimi allekirjoittaneen työhuone, huoneessani kun on isot ikkunat ja paljon luonnonvaloa. Tietokoneet ja screenit siirrettiin nurkkaan ja minut evakkoon… Siispä valloitin poissaolevan työhuoneen ja hyppäsin mukaan kuvauksiin.

Nykyään on antoisaa nähdä kuvaustulosta jo kuvaushetkellä. Muistan ajan, kun kuvia - tai siis pikemminkin dioja - odotettiin jännityksellä kuvausten jälkeen. Eli ihan sama fiilis kuin aikoinaan kotikameran filmirullan kehittämisen jälkeen valokuvakuorta avatessa.  Nyt tätä jännitysmomenttia ei enää ole, mutta eiköhän sitä jännitystä riittä elämässä muutenkin ihan riittävästi.

Lopputuloksena näyttävä kakku

Tämä hehkuvan punainen glögijuustokakku maistuu ja näyttää joululle. Kakku on kaunis jo sellaisenaan, mutta koristeilla siitä saa luotua juhlavaa (esim. sulatetulla valkosuklaalla ja glögimausteilla) tai perinteistä (kermavaahtoruusukkeet) tunnelmaa. Tai mitäpä jos koristelet sen pipareilla? Piparkakku maistuu valmiiksi pohjassa, joten piparitähdet tuikkisivat hienosti myös kakun päällä.

Anna sinäkin tähtipaikka glögijuustokakulle tai muille herkullisille kakuille joulunajan kahvipöydässä; puolukka-vaniljakakulle, appelsiini-moussekakulle, sacherkakulle… näitä herkkuja riittää.

Makoisaa pikkujouluaikaa,
Ilona

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi