Ujo kerma

Valion ruokablogi

Tätä on pakko kokeilla - grillatut pizzat

Grillaus kuuluu kesään. Grillissä valmistettu ruoka maistuu hyvältä ja siinä valmistus on lisäksi usein nopeaa ja yksinkertaista. Myös suosikkiruoka pizza taipuu hyvin grillattavaksi kesäisten täytteiden kera.

Pizzapohjan kypsentäminen grillissä onnistuu yllättävän helposti. Kuumassa grillissä pohja kypsyy ritilän päällä hetkessä eikä valu grillin pohjalla, kuten itsekin uskalsin epäillä. Täytteet lisätään pizzapohjan päälle kun toinen puoli pohjasta on grillaantunut ja pizza on valmis grillistä muutamassa minuutissa.

Täytteiksi grillattuun pizzaan valitsin kesäisiä ja hiukan erikoisempia makuja. Täytteet lisätään ilman tomaattikastiketta, jotta grillaus onnistuu helposti, mutta juusto ja muut maistuvat raaka-aineet takaavat herkullisen lopputuloksen. Reseptit ovat mitoitettu täytteiden osalta kahteen pieneen pizzaan ja pizzapohjasta valmistat 4-6 pizzaa. Voit siis testata helposti kerralla useamman maun.

Näiden kesäisten pizzojen myötä on hyvä toivoittaa kaikille herkullista kesää! Blogi jää nyt pienelle kesätauolle heinäkuun ajaksi, mutta minulla ja Ilonalla sormet jo syyhyävät elokuisten suunnitelmien pariin! Lisää herkkuja siis luvassa taas silloin. Ihanaa kesää!

Grillatut pizzat

Grillatut pizzat

ttttt
b
0
h
4
Vaikeusaste: helppo
o
45min

Valmistusaineet

Pohja
25  g hiivaa
2  dl vettä
½  tl suolaa
½  dl Valio Oivariini® juokseva laktoositon
5  dl vehnäjauhoja
Pinaatti-fetapizza
80  g pinaattia
1  rkl oliiviöljyä
100  g Valio Eila® salaattijuusto kuutioina laktoositon
Peruna-koskenlaskijapizza
100  g Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuusto laktoositon
3  kpl uusia perunoita kypsänä
3  pala aurinkokuivattua tomaattia
½  nippu Basilika, tuore
Taateli-artisokkapizza
6  kpl pehmeitä, kivettömiä taateleita
75  g artisokkaa säilykkeenä
75  g Valio crème fraîche laktoositon
2  rkl tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Pohja
  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.

  • Anna taikinan kohota liinan alla vähintään 20 minuuttia

  • Jaa taikina 4-5 pieneen palaan ja kauli tai taputtele pizzan muotoisiksi, vähintään 1/2 cm paksuisiksi levyiksi.

Täytteet
  • Käytä pinaatti nopeasti kuumalla paistinpannulla oliiviöljyn kera. Aseta sivuun.

  • Pilko muut täytteet ja aseta valmiiksi grillausta varten.

Grillaus
  • Aseta pizzapohja kuuman grillin ritilälle. Paista hetki kunnes pohja alkaa kypsyä ja pinta kuplimaan.

  • Käännä pizzapohja ja aseta täytteet pizzan päälle. Grillaa vielä hetki, niin että pizza on kypsä ja juusto hiukan sulanut. Lisää yrtit lopuksi.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi