Ujo kerma

Valion ruokablogi

Täydelliset yhdessä: lämpimät kinuskipäärynät ja Aura

Makeita päärynöitä on tällä hetkellä hyvin saatavilla ja niistäpä syntyy mitä maukkain jälkiruoka loppusyksyn iloksi. Vahva Aura-juusto on takuuvarma makupari päärynöiden kanssa ja herkullinen kinuskikastike tuo viimeisen silauksen tähän lämpimään jälkiruokaan. 

Marraskuussa on muutamia asioita, jotka tekevät siitä erityisen viehättävän. Usein ensimmäisenä ajatuksiin lennähtää vähemmän ihastuttavia asioita marraskuisesta synkkyydestä, mutta jos asiaa katsoo toisin, niin marraskuuhan on oikein tunnelmallinen. Ensinnäkin pimeät illat tarjoavat mahdollisuuden tunnelmointiin kynttilän valossa tai lämmittelyyn takkatulen äärellä. Talvivaatteet kaivetaan vihdoin varastosta ja ulkoillessa voi verhoutua isoon lämmittävään kaulaliinaan. Marraskuu on lisäksi oiva aika glögikauden aloittamiseen ja silloin maistuvat myös ihanat uuniruoat ja lämpimät jälkiruoat. 

Uunissa valmistetut päärynät eivät vaadi kokilta paljoa ja ovat takuulla herkullisia. Päärynät maustetaan uuniin mennessä kanelin, neilikan ja vaniljan yhdistelmällä, jotka tuovat hiukan talvista makua päärynöihin. Paistossa mehevöityneet päärynät tarjoillaan lämpiminä kinuskikastikkeen ja Auran kera. Voiko parempaa herkkua saada?

AURA kinuskipäärynät

AURA kinuskipäärynät

TTTTT
b
1
h
5
Vaikeusaste: keskitaso
o
45min

Valmistusaineet

Uunipäärynät
7  kpl päärynää
50  g Valio voi normaalisuolainen
¾  dl kaurahiutaleita
1  tl kanelia
¼  tl jauhettua neilikkaa
¼  tl vaniljan siemeniä
3  rkl vaahterasiirappia
½  dl saksanpähkinöitä
Kinuski
2  dl Valio Kuohukerma
2  dl fariinisokeria
Lisäksi
75  g Valio Aura®

Valmistusohje

  • Halkaise päärynät ja poista siemenkota veitsellä. Voitele uunivuoka voilla ja aseta päärynät vuokaan leikkauspinta ylöspäin.

  • Valmista kauratäyte sekoittamalla keskenään huoneenlämpöinen voi, mausteet, kaurahiutaleet ja 1 rkl vaahterasiirappia. Lusikoi täyte päärynöiden päälle. Pirskottele pintaan vielä loput vaahterasiirapista ja murskaa päälimmäiseksi saksanpähkinät. Paista päärynöitä 200 °C:ssa 25-30 minuuttia.

  • Valmista kinuski päärynöiden kypsyessä. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä seosta 8-10 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta sivuun jäähtymään.

  • Tarjoile valmiit päärynät lämpiminä kinuskikastikkeen ja Auran kera.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi