Ujo kerma

Valion ruokablogi

Tonnikalapastavuoka on arkiruokaa parhaimmillaan

Maukas tonnikalapastavuoka tehdään nopeasti arjen kiireissä ja maistuu kaikille. Tässä arkiruoassa on todella kaikki kohdillaan. Syömään!

Lapset:
‘Mitä meillä on tänään ruokana?’
Minä:
‘Tonnikalapastavuokaa’
Lapset:
‘Jeeeeee!’

Tämä arkinen keskustelu laittoi hymyn huulille 😊 Ihanaa, että on olemassa tämäkin helppo koko perheen mieluinen arkiruokasuosikki, joka saa aina hyvän vastaanoton ruokapöydässä. Mutta maistuiko se yhtä hyvin pienellä uudella twistillä? Tässä reseptissä nimittäin vuokaan ihanaa täyteläisyyttä tuo ruohosipulituorejuusto sekä uutta makua ja näköä kaprikset ja miniluumutomaatit. Kyllä vain! Vuoka katosi myös pieniin parempiin suihin kehujen kanssa. Eli tämäkin versio tonnikalapastavuoasta on jatkossa arkiruokalistalla, mutta tätä kelpaisi myös tarjota vaikka viikonloppuvieraille.

Vaihtelua makuun ja ulkonäköön 

Tämä pastavuoka toimii siinäkin mielessä kivasti, koska sen ainekset ovat suurelta osin kuivakaapin antia ja vain juustot kannattaa ostaa lähempänä valmistusajankohtaa. Vaihtelua vuokaan saat käyttämällä erilaisia pastoja esim. täysjyväpastaa, erimakuisia tuorejuustoja (vinkkinä aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto) tai eri lajikkeiden kirsikkatomaatteja. Aikuisempaan makuun tuorejuuston voisi korvata palalla AURA juustoa. Blogikollegani Ilona muuten vinkkasi, että jos pastavuokaa jää aterialta yli (mitä ei tosin meillä tapahtunut), maistuu se kylmänäkin pastasalaatin tapaan, kun lisäät mukaan salaattia tai tuoreita yrttejä.

 

Tonnikalapastavuoka

Tonnikalapastavuoka

TTTTt
b
3
Kananmunaton
Laktoositon
Vaikeusaste: helppo
o
40min

Valmistusaineet

500  g kierrepastaa
125  g  () purjoa
250 - 300 g miniluumutomaatteja
valkosipulin kynttä
2  tlk  (à 150/200 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
¾  tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1  tlk  (400 g) tomaattimurskaa , Mutti
1  dl vettä
1  rasia  (200 g) Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuustoa
2  rkl kapriksia
1  pussi  (150 g) Valio pizzajuusto raastetta

Valmistusohje

  • Laita pasta kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

  • Halkaise, pese ja viipaloi purjo. Puolita tomaatit. Hienonna valkosipuli.

  • Valuta tonnikalasäilykkeistä öljyä pannulle ja paista siinä kasviksia pari min. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi pannuun. Lisää myös tuorejuusto. Kuumenna ja sekoita.

  • Valuta keitetty pasta, jätä kosteaksi. Kaada isoon uunivuokaan (30 x 20 cm).

  • Sekoita joukkoon tomaattiseos, tonnikala liemineen, kaprikset ja 2/3 juustoraasteesta. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

  • Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min.

Vinkki
  • Jos ruokaa jää aterialta yli, maistuu kylmänäkin pastasalaatin tapaan. Höystä sitä halutessasi salaattisekoituksella tai tuoreilla yrteillä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Maukasta arkea!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi