Ujo kerma

Valion ruokablogi

Trendikäs voileipäkakku japanilaisen keittiön hengessä

Voileipäkakku kuuluu monen juhlijan buffetpöytään.

Trendikäs juustokakku

Voileipäkakku on pitänyt pintansa kevään juhlatarjoiluissa. Blogin hyydytettävä wasabijuustokakku on voileipäkakun moderni versio, sillä se tarjoillaan ja nautitaan voileipäkakun tavoin. Wasabikakku tuo ulkoasullaan hempeän vaaleanvihreän säväyksen ruokakattaukseen. Tämä sushikakuksikin kutsuttu herkku mukailee tämän hetkisiä maku- ja ruoanvalmistustrendejä. Kakussa yhdistyvät japanilainen keittiö, gluteenittomuus sekä nousevat trendimaut wasabi ja inkivääri.

sushiJapanilaisuus maistuu

Wasabikakku rakentuu susheistakin tutun tamagoyaki munakkaan päälle. Vienon makea pohja paistuu kätevästi samassa kakkuvuoassa, johon kerroksellinen juustokakku valmistetaan. Jos pohja tuntuu liian eksoottiselta, voi tilalle valmistaa hapankorppu- tai voileipäpohjan – huomioithan, että tällöin kakku ei ole enää gluteeniton.
 

wasabijuustokakkuKakun päälle laitettavat ruokaelementit ovat tärkeä osa kakkua. Niillä kakun saa muokattua omiin juhliin sopivaksi. Japanilaista makumaailmaa voi korostaa päällystämällä kakun susheilla. Juhlapöydän kalakakuksi se muuntautuu laittamalla pinnalle runsaasti graavikalaa ja esim. kapriksia, limeä ja tilliä. Juhlavista juhlavin tarjottava taas päällystetään mädillä, vaahdotetulla smetanalla ja kevätsipulilla.  Tiesitkö muuten, että wasabin ja piparjuuren makuun sopivat myös lihaisat leikkeleet vaikka miniluumutomaattien kera.

Luo kakku omaan tyyliin ja vieraitasi ajatellen!

Wasabikakku

Wasabikakku

ttttt
b
0
h
8
Laktoositon
Vaikeusaste: keskitaso
o
4h 43min

Valmistusaineet

Tamagoyaki pohja
munaa
2  tl sokeria
4  rkl vettä
1  rkl soijakastiketta , esim. Kikkoman
½  tl Valio Eila® voita
Täyte
liivatelehteä
1  dl  (65 g) hillottua inkivääriä
1  prk  (400 g) Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
1  rasia  (100 g) Valio Viola® piparjuuri tuorejuustoa
2  tl wasabijauhetta
1  tl sokeria
½  tl suolaa
2  dl Valio Eila® vispikermaa
2  rkl inkiväärilientä
kypsä avokado
1  rkl limemehua
Koristeluun (ks. vinkki)
wasabipähkinöitä (huom. sis. gluteenia)
(nori) merilevää , susheja

Valmistusohje

Tamagoyaki eli munakas
  • Sekoita tamagoyakin raaka-aineet huolellisesti kulhossa. Jos haluat perinteisen kakkupohjan, valmista se hapankorpuista esim. Piparjuurijuustokakkureseptin ohjeella.

  • Pingota leivinpaperi rengasvuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele leivinpaperi ja vuoan alareuna n. 1 cm:n korkeudelta ohuelti voilla.

  • Kaada munamassa vuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 13 min. Anna jäähtyä vuoassa.

Täyte
  • Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

  • Hienonna valutetut inkiväärit. Säästä liemi.

  • Vatkaa jogurtti, tuorejuusto, wasabijauhe, sokeri ja suola tasaiseksi seokseksi esim. sähkövatkaimella. Lisää joukkoon inkivääri.

  • Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.

  • Kuumenna inkivääriliemi kiehuvan kuumaksi esim. kahvikupissa. Sulata joukkoon puristetut liivatelehdet. Yhdistä seos täytteeseen samalla sekoittaen.

  • Sekoita joukkoon kermavaahto.

  • Kaada täytteestä puolet vuokaan munakaspohjan päälle.

  • Soseuta avokado ja limetin mehu sauvasekoittimella. Sekoita se jäljelle jääneeseen täytteeseen ja kaada vuokaan.

  • Tasoita pinta. Kuvioi se halutessasi.

  • Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähint. 4 h tai seuraavaan päivään.

  • Koristele kakku esim. pikkususheilla ja wasabipähkinöillä (huom. sis. gluteenia).

VINKKI
  • Halutessasi loihdi kakusta ruokaisempi, päällystämällä se esim. graavilohella, avokadolla ja kirjolohen mädillä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Aurinkoisia juhlapäiviä toivottaen,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi