Ujo kerma

Valion ruokablogi

Trendikästä kulhoruokaa!

Kulhoruoka nimenä viittaa yksinkertaisesti tapaan tarjota koko ruokaisa ateria yhdestä kulhosta. Täysjyväviljapohjainen mausteinen kulhoruoka tarjoaa mahan täyteen maukkaasti, mutta on myös silmänruokaa, sillä yksi kulhoruoan juttu on näyttää kauniilta. Näissä kulhoissa Valio MiFU paistettava ruokarae kohtaa aasialaisia makuja ja gluteeniton kvinoa eri väreissä on yllättävä ja maukas pohja kulhoille.

Kulhoruoka seuraa kulhotrendissä supersuosittuja smoothiekulhoja, joista esimerkiksi aamupalasmoothie syödäänkin lasin sijaan päälle kauniisti aseteltujen lisukkeiden kanssa. Nyt kulhot valloittavat myös pääruokina!

Kulhossa vai lautasella? 

Jos olisin syönyt tämän saman aterian laakealta lautaselta esimerkiksi salaatin muodossa ja kaikki ainekset sekaisin, se ei ehkä olisi ollut niin kiva. Se miten ruoka on tarjolla vaikuttaa syömiskokemukseen ainakin kulhoruokien osalta. Ihmeellistä, mutta totta! Kulhoissa ainekset kootaan osioiksi ja isompina paloina toisin kun monesti salaateissa. Ainekset ovat kompaktisti kulhossa, jolloin mautkin tiivistyvät. Näissä onkin mielestäni kulhoruoan juju. Kulho täynnä ruokaa voi saada meidät myös tuntemaan itsemme kylläisemmiksi vaikka ruokaa olisikin määrällisesti vähemmän. Tässä voisi soveltaa ajatusta: ei ruoan määrä, vaan se miten sen syöt. Kulhossa ruoka on vaan kiinnostavampaa. Väittäisin myös, että tämänlaiset terveelliset superfoodsalaatit yksinkertaisesti maistuvat paremmalta kulhosta. Eli vastaus kysymykseen on kulhossa.

Hyvän kulhon kaava

Hyvä kulho on yhdistelmä vähärasvaista proteiinia, täysjyväviljoja, kasviksia, hedelmää, siemeniä, pähkinöitä sekä maukasta kastiketta. Kulhot voivat olla niin kylmiä kuin lämpimiäkin. Yksi kulhojen suosion salaisuus on varmasti myös niiden kaunis ulkonäkö. Kulhoa tehdessä, monet haluavat tehdä annoksen astetta kauniimmin, jolloin myös silmänruokapuoli on taattu. Esimerkiksi kuviin perustuvassa Instagramissa #bowlfood ja #lunchbowl -häshtägeillä löytää paljon kuvia kulhoista ja saa inspiraatiota omiinkin.

Proteiinia kulhoihin tuo uusi tuttavuus eli Valio MiFU. Protskun lisäksi Mifu antaa mukavaa ja erilaista suutuntumaa ja sopii hyvin kvinoan kanssa. Kvinoaa löytyy muuten eriväreissä ja tässä reseptissä käytinkin sekä tavallista vaaleaa että punaista kvinoaa. 

Mifu-kulhot

Mifu-kulhot

ttttt
b
0
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

2 ½  dl kvinoaa
330  g Valio MiFU® ruokarae Välimeren tomaatti laktoositon
100  g tomaattia eri väreissä
1  kpl avokadoa
1  kpl nektariinia
½  kpl kurkkua
1  dl cashewpähkinää
1  dl Valio kevytkermaviili HYLA®
1  kpl limettiä
½  dl tuoretta korianteria
10  kpl sokeriherneitä
1  tl suolaa
½  kpl chiliä
1  tl jauhettua mustapippuria
lehtisalaattia
lehtikaalia

Valmistusohje

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  • Paista samalla Mifu ruokarakeet kuumalla pannulla omassa maustekastikkeessa. Muista ravistaa pakkaus ennen pannulle kaatamista.

  • Mausta kvinoa hienonnetulla tuoreella chilillä ja puolikkaan limen mehulla.

  • Käytä kuumalla pannulla pähkinät ja sokeriherneet ja halutessasi myös nektariinilohkot.

  • Valmista kermaviilikastike sekoittamalla joukkoon tuore hienonnettu korianteri, mustapippuri ja puolikkaan limen mehu.

  • Revi ja huuhtele salaatin lehdet ja lehtikaali, leikkaa avokado, tomaatit ja kurkku haluamaasi muotoon.

  • Kokoa annos kulhoon kvinoapohjan päälle kauniisti.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Innostu kokoamaan ateria kulhoon! Kauniit kulhot ovat ruokaa kaikille aisteille.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi