Ujo kerma

Valion ruokablogi

Uuden vuoden nakit

Perunasalaatin ehtii valmistamaan vielä näin aattonakin. Sitä kannattaa tehdä reilusti, sillä monelle maistuu suolainen naposteltava ennen rakettien paukuntaa. Ja yöpalana. Ja uudenvuoden päivän ateriana, mahdollisen suolakurkkulisän kera. Salaatin maku sen kun paranee kerta kerran jälkeen.

Napsahtava nakkimakkara

Uudenvuoden nakin pitää napsahtaa haukatessa. Se on perheemme nakkisääntö numero yksi. Mutta kiistelyä tulee nakin kuumentamismetodista. Muistan, kun mieheni ensimmäisen kerran ilmaisi, että ei nakkeja kuumenneta vedessä vaan uunissa! Silmäni pyöristyivät ja ajattelin, että minun nakkimakkarani on aina kuumennettu ja tullaan kuumentamaan vedessä. Tapoja on monia, mutta joihinkin kaavoihin on vain aika kangistunut. Olen tämän suhteen vetreytynyt. Hyväksyn uuninakit, jos ne valmistetaan minulle ja saan istua valmiiseen ruokapöytään.

Perunasalaatin valinta

Nakin kumppanina kulkee sinapin ja ketsupin kanssa perunasalaatti. Ja mieluiten itse tehty, vaikka jotkut valmiitkin perunasalaatit voivat toimia tuunattuina kohtalaisesti.  Tässä teille perusperunasalaatin ohje sekä muunnoksia kokeiltavaksi:

Perunasalaatti

AURA perunasalaatti

Kurkku-perunasalaatti

Silli-perunasalaatti

Peruna-juustosalaatti

Anjovis-perunasalaatti

Hyvää Uutta Vuotta 2013!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi