Ujo kerma

Valion ruokablogi

Uunilohi kolmella tavalla

Uunissa valmistettu kala maistuu suomalaisissa kodeissa. Kurkista kolme erilaista ja herkullista ohjettamme, joiden valmistamiseen kuluu noin vartti ja uuni hoitaa loput!

Uunikala on ollut suomalaisten suosikkiruokien top ten listalla jo vuosia ja uunilohi on yksi haetuimpia ruokaohjeita sivuillamme. Se ei ole mikään ihme, sillä lohi- tai kirjolohifileestä saa helposti maittavaa ja ravitsevaa ruokaa koko perheelle.

Miksi uunilohi on niin suosittua?

Uunilohi on maistuvaa, ravitsevaa sekä mehevää. Lisäksi valmiiksi fileoitua kalaa saa jopa lähikaupasta ja valmiit fileet tekevät kokkaamisesta helppoa. Helppous on varmasti  yksi iso syy uunilohen suosioon; ruoan valmistaminen ei sido käsiä kuin hetkeksi ja onnistuu jokaiselta kotikokilta. Filee asetetaan uunivuokaan pääsääntöisesti nahkapuoli alaspäin. Itse pyyhkäisen kalan pinnat talouspaperilla, toiset huuhtelevat fileen nopeasti kylmällä vedellä ennen pyyhkimistä, mutta näistä kumpikaan ei ole välttämätöntä. Kalan voi valmistaa yksinkertaisimmillaan maustamalla sen suolalla ja pippurilla ja kypsentämällä sitten uunissa. Ujo kerma -blogin ohjeilla saat kuitenkin lähes samalla vaivalla lisähöystettä kalalle tai kastiketta kalan kanssa tarjottaville lisukkeille, kuten perunoille, riisille tai kasviksille.

Uunilohiohjeiden tykätyin & maukas kastike messissä

Nuorison suosikki – Texmex ja chili kutkuttaa

Sinihomejuuston ystäville – AURA tuoreyrttikimaralla on aikuiseen makuun

Katso kaikki palvelumme uunilohireseptit täältä ›

Maukkautta arkeen ja juhlaan,

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi