Ujo kerma

Valion ruokablogi

Vaihda nakki porkkanaan - kasvishodarit!

Tee uuden vuoden juhliin vähän erilaisia hodareita, joissa tutun nakin korvaa uusi tuttavuus, ensin mausteliemessä keitetty ja sitten voissa paistettu porkkana. Usko tai älä, mutta toimii! Kun sämpylän väliin latoo lisäksi runsaasti herkullisia lisukkeita, ei varmasti tule ikävä hodarin perinteisempää versiota.

Tee hodareista vegempiä

Myönnän, että porkkanalla korvattu nakki hodarin välissä kuulosti ensialkuun hieman hämmentävältä ja herätti sisäisen skeptikkoni eloon, mutta annoin ajatukselle mahdollisuuden, koska kokeiltuani useita vegeversioita nakeista, ei niistä vaan ole ollut hodarinakin korvaajiksi. Olenhan myös joskus kokeillut hodarin välissä onnistuneesti grillattua parsaakin. Toisaalta miksi edes "sählätä" niinkin klassisen herkun kuin hot dogin kanssa, kun se nimenomaan on liharuokaa isolla l:lla, eikä sen oleteta myöskään olevan terveellistä tai kovin ravitsevaa. Siltikin vaihtelunhalu ja kasvisversio hodarista kiinnostaa ja ajatus siitä, että samoja hodareita voisi tarjota juhlissa sekalaiselle joukolle niin seka- että kasvissyöjiä, koska ovathan ne helppoa ja hauskaa bileruokaa parhaimmillaan. 

Porkkana nakkina on kokeilemisen arvoinen

Mutta porkkana hodarin välissä? Miksipä ei, sehän sattuu sopivasti olemaan samaa muotoakin nakin kanssa. Toki pieniä valmisteluja porkkana kaipaa ennen hodarin väliin pääsyä. Porkkanat keitetään mausteisessa keittoliemessä siis samalla idealla kuin keitetyt nakit. Puolikypsien ja lähellä "al dentea" olevien porkkanoiden rakenne on myös yllättävän lähellä nakkia, mutta varo keittämästä porkkanoita liian kypsiksi, jotta niistä ei tule liian pehmeitä ja muussaantuvia. Muista myös, että ohuemmat porkkanat kypsyvät paksumpia nopeammin. Hodariporkkanoiksi kannattaakin valita hieman paksumpia yksilöitä. Loppusilaksen porkkanat saavat, kun ne paistetaan voissa päältä rapeiksi. Kun sämpylän väliin latoo porkkanan lisäksi runsaasti marinoitua punakaalia, paahdettua sipulia, Valio TexMex -juustoraastetta, paprikan ja chilin makuista dippi & kastike jogurttia ja korianteria, olen todella sitä mieltä, että olisin voinut huijata itseäni ajattelemaan, että syön hodarin välissä nakkia enkä porkkanaa.

Vinkki! Vieläkin hodariin sopivimpia ja maukkaampia porkkanoista saa, jos ne keittämisen jälkeen grillaa, joten muistahan tämä vinkki grillikaudella.

Kasvishodari

Kasvishodari

ttttt
b
0
h
6
Kananmunaton
Vähälaktoosinen
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
2h 30min

Valmistusaineet

6  pientä porkkanaa
hot dog -sämpylää
½ prk (à 200 g) Valio dippi & kastike jogurttia paprika ja chili
1  dl paahdettua sipulia
1  pussi  (150 g) Valio TexMex juustoraastetta
1  ruukku tuoretta korianteria
Keitinliemi
½ l kasvislientä
pala inkivääriä
valkosipulin kynttä
kokonaista mustapippuria
laakerinlehteä
1  tl suolaa
Marinoitu punakaali
100  g punakaalia
1  rkl punaviinietikkaa
1  rkl sokeria
½ tl suolaa
Paistamiseen
Valio voita

Valmistusohje

  • Kiehauta keitinliemen raaka-aineet kattilassa. Keitä porkkanat liemessä puolikypsiksi. Nosta hellalta ja anna jäähtyä liemessä.

  • Marinoi punakaali. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita etikka, sokeri ja suola. Kaada kaalien päälle. Anna maustua väh. ½ h.

  • Kokoa hodarit. Paista porkkanat pannulla voissa. Kuumenna sämpylät esim. mikrossa. Täytä porkkanalla, jogurttikastikkeella, punakaalilla, paahdetulla sipulilla ja juustoraasteella. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Kokeile porkkanadogeja jo heti uutena vuotena ja tee vaikka kaikki vuodenvaihteen tarjoilut vegenä. Iloista uutta vuotta kaikille blogimme lukijoille, tavataan uusin ja inspiroivin reseptein tulevanakin vuonna 2018!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi