Ujo kerma

Valion ruokablogi

runebergintorttu

Valmista runebergintortut kotona

Runebergintorttujen leipominen onnistuu hyvin kotona. Niille ominaisen muodon saat käyttämällä leivosmuottia. Tämä helmikuinen leivonnainen sopii aikuiseen makuun, sillä se kostutetaan punssilla.

Tortun oikea muoto

Runebergintortuille ominainen sylinterimäinen muoto (kork. 6 - 7 cm ja n. Ø n. 5 cm) saadaan käyttämällä metallisia runebergintorttu- tai leivosvuokia. Yksittäisten teräs- tai alumiinivuokien lisäksi on nykyään saatavissa myös silikoninen, muffinsipeltiä muistuttava, kuusikoloinen torttuvuoka. Sitä voi käyttää muutoin myös  annosjäädykkeiden tekoon. Silikoni materiaalina ei anna leivonnaisiin yhtä hyvää paistopintaa, mutta on varteenotettava vaihtoehto mm. helppokäyttöisyyden takia. Näitä erikoismuotteja kannattaa kysellä leivontaan erikoistuneista kaupoista tai nettikaupasta. Sesonkiaikaan niitä löytyy myös hyvin varustelluista tavarataloista.

Ohjeellamme saat valmistettua  kuusi herkullista leivonnaista, joka on useimmille juuri sopiva määrä  juhlapäivän viettoon. Jos olet valmis tinkimään tortun muodosta, mutta et mausta , voit valmistaa ne myös muffinssipellillä tai kertakäyttöisissä alumiinivuoissa.  

 

Runebergin torttu

Runebergin torttu

TTTTy
b
3
h
56
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
6h 40min

Valmistusaineet

100  g Valio voita
½  dl sokeria
½  dl fariinisokeria
muna
1 ½  dl vehnäjauhoja
¾  dl mantelijauhetta
½  dl pipari- tai keksimuruja
1  tl leivinjauhetta
¼  tl kardemummaa
¾  dl Valio kuohukermaa
Tortun keskelle
¼  dl vadelmamarmeladia (paistonkestävää)
Kostutukseen
2  rkl kuumaa vettä
1  rkl sokeria
2  rkl punssia , konjakkia tai mantelilikööriä
Koristeluun
¼  dl vadelmamarmeladia
1  dl tomusokeria
n. 2 tl kylmää vettä

Valmistusohje

  • Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten.

  • Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.

  • Annostele reilu puolet taikinasta voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin. Laita 1/2 tl vadelmamarmeladia pienellä lusikalla keskelle taikinaa. Lisää loppu taikina päälle.

  • Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.

  • Jäähdytä hetken aikaa.

  • Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

  • Ota tortut pois vuoista. Laita vielä hiukan vadelmamarmeladia keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Hyvää Runebergin päivää!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi