Ujo kerma

Valion ruokablogi

Vappubrunssille: korealaiset lihapullat

Vappua juhlitaan tällä viikolla siman ja munkkien kera. Myös vappupäivän brunssi on monelle maukas perinne ja silloin onkin kiva valmistaa tarjolle runsaita ja herkullisia syötäviä. Lihapullat kuuluvat ehdottomasti suosikkiruokiin ja sopivat mainiosti myös vappubrunssille. Tällä kertaa valmistin lihapullat kuitenkin korealaiseen tyyliin, jolloin niiden maussa korostuu suolaisen makea ja ihanan sävykäs polte.

Korealaiset lihapullat maustetetaan soijakastikkeella, chilitahnalla sekä valkosipulilla. Viimeisen silauksen lihapulliin antaa kuitenkin tumma ja makea kastike, joka saa veden herahtamaan kielelle. Voit valmistaa korealaiset lihapullat riisin tai salaatin kanssa syötäviksi tai minikokoisiksi naposteltavaksi sellaisenaan. 

Hyvää vappua!

Korealaiset lihapullat

Korealaiset lihapullat

TTTTT
b
4
h
15
Vaikeusaste: keskitaso
o
30min

Valmistusaineet

Lihapullat
500  g jauhelihaa
100  g Valio HYLA® kermaviili
½  dl korppujauhoja
1  kpl Sipuli
1  kpl valkosipulin kynttä
1  kpl Kananmuna, kuorineen punnittu
2  rkl soijakastiketta
1  tl jauhettua inkivääriä
1  tl chilitahnaa
Kastike
1  kpl valkosipulin kynttä
½  dl vettä
3  rkl soijakastiketta
½  dl riisiviinietikkaa
1 ¼  dl ruokokidesokeria
1  tl jauhettua inkivääriä
½  tl chilitahnaa
Lisäksi
1  kpl punainen chili
1  nippu tuoretta korianteria
1  rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Lihapullat
  • Nosta jauheliha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen aloittamista. Sekoita korppujauhot kermaviilin joukkoon ja anna turvota hetki.

  • Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi ja yhdistä kulhoon jauhelihan sekä kananmunan kanssa. Lisää sitten kermaviili, soija, inkivääri ja chilitahna lihapullataikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  • Muotoile taikinasta lusikan ja kämmenten avulla pyöreitä pullia ja laita öljyllä voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia riippuen pullien koosta, kunnes ovat juuri kypsiä sisältä.

Kastike
  • Valmista kastike lihapullien kypsyessä. Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Keitä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes rakenne hiukan paksunee. Nosta kattila liedeltä.

  • Nostele lihapullat tarjolle ja kaada päälle karamellikastike. Viimeistele sirottamalla pinnalle seesaminsiemeniä, pilkottua chiliä ja tuoretta korianteria.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi