Ujo kerma

Valion ruokablogi

Vappujuustokakut lasissa

Vappu on iloisten herkkujen juhlaa ja niitä ovat nämä lasiin lastatut juustokakut, joissa maistuu myös vapun perinteisempi herkku, tippaleipä. Sitruunaiset juustokakut vievät kielen mennessään ja itsetehty lemon curd ihastuttaa kermaisten tuorejuustokerrosten välissä. Koko komeuden kruunaa tuoreet marjat ja tippaleipäkiemurat.

Juustokakun uusi muoto 

Juustokakku on aina hyvä valinta juhlaan ja vappuherkutteluun se kootaan vaihteeksi pieniin laseihin tai purkkeihin sopiviksi pikkuannoksiksi. Kannellisissa purkeissa ne kulkevat kätevästi myös vappupiknikille. Siman kaveriksi loistavasti sopivat sitruunajuustokakut valmistuvat helposti ja sitruunatahna eli lemon curd kannattaa ehdottomasti tehdä itse. Näitä juustokakkuja ei tarvitsee hyydyttää vaan ne toimivat oikein hyvin lasissa ilmankin.

Vappuisemmat tippaleivällä

Vapun kunniaksi juustokakkujen pohjaksi murennetaan vapun klassikkoleivonnaista tippaleipää. Pohjaan sopii oikein hyvin myös keksimuru, mutta kannattaa kokeilla rapsakkaa tippaleipää. Tippaleivästä saat herkuille myös kivat koristeet.

Sitruunainen pirteä maku, tippaleipä ja uusi hauska muoto - siinäpä kivoja vappuisia elementtejä näille vapun jälkkäreille!

Vappujuustokakut lasissa

Vappujuustokakut lasissa

TTTTT
b
1
h
7
Vaikeusaste: helppo
o
45min

Valmistusaineet

200  g Valio Viola® sitruuna tuorejuusto laktoositon
2  dl Valio Eila® laktoositon vispikerma UHT
3  kpl tippaleipää
400  g mansikoita
Lemon curd
1  kpl sitruunaa
1  kpl munaa
2  dl tomusokeria
40  g Valio Eila® laktoositon voi

Valmistusohje

  • Valmista ensin lemon curd.

  • Pese sitruuna ja raasta kuori.

  • Halkaise sitruuna ja purista mehu.

  • Laita kattilaan rikottu muna, tomusokeri, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori.

  • Kuumenna niin, että seos ei kiehu ja sekoita kunnes seos sakenee.

  • Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu voi.

  • Sekoita kunnes lemon curd on sileää ja siirrä erilliseen astiaan. Anna jäähtyä.

  • Murenna tippaleivät ja jaa murut annoslasien pohjalle. Jätä muutama tippaleipäkiemura koristeluun.

  • Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto.

  • Pursota tai lusikoi puolet tuorejuusto-kermaseoksesta tippaleipäpohjien päälle.

  • Lusikoi kerros lemon curdia.

  • Pursota tai lusikoi puolet tuorejuusto-kermaseoksesta lemon curd -kerroksen päälle.

  • Paloittele mansikat ja lisää kerrosten päälle.

  • Koristele tippaleivän paloilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Hauskoja vapun herkkuhetkiä!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi