Ujo kerma

Valion ruokablogi

Vauhtia ja maukkaita välipalapatukoita!

Huh huh! Kiirettä? Harrastuksia? Menoja? Pysy vauhdissa mukana ja pakkaa itse tehdyt välipalapatukat päivän pelastajiksi. Hyvänmakuiset patukat antavat paitsi energiaa, myös proteiinia!

Välipalapatukoita ja –keksejä popsitaan paljon etenkin perheissä, joissa harrastuksia piisaa. Valmiiden patukoiden sijaan voit myös itse valmistaa makoisat kaurapohjaiset patukat, joissa on mukana mm. marjaa, hedelmää ja mantelia. Jotta patukka tekee tehtävänsä, on joukkoon lisätty myös jauhemaista Valio PROfeel heraproteiinilisää. Taikina valmistuu nopeasti blenderissä ja levyksi taputeltuna se paistuu uunissa vartissa. Levy leikataan patukoiksi ja pakataan.

Pakkaa ja pakasta

Patukat säilyvät jääkaapissa viikon verran. Mainio tapa on myös pakastaa ne ja nakata patukka matkaan vauhdin kiihtyessä. Kohmeisena se säilyy matkassa mukana  useita tunteja! Patukan voi popsia tarvittaessa heti myös suoraan pakastimesta otettuna, sillä se ei jäädy kovaksi kalikaksi. Kätevää, eikö vain?

Patukkatesti!

Testasin kollegani Annan kehittelemät välipalapatukat käytännössä. Annoin ala-asteikäisille pojilleni patukat painitreenien jälkeen ja ne maistuivat molemmille erinomaisesti. Olivat kuulemma "yhtä hyviä kuin kaupan" - se on lapsilta sanottuna paljon se! Sain kritiikkiä ainoastaan siitä, että patukat pitäisi pakata kivemmin kuin vain folioon. Folio on kyllä tähän tarkoitukseen helppo ja kätevä materiaali, mutta toki patukat voi kietaista vaikka karkkipaperinomaisesti leivin- tai voipaperipalan sisään.

Kurkkaa samalla muita hyviä välipalaohjeita vauhdikkaaseen menoon!

1 patukka sisältää

  • energiaa 157 kcal
  • proteiinia 4,3 g
  • hiilihydraattia 14,6
  • rasvaa 8,4
    • josta tyydyttynyttä 1,7 g
Vadelmaiset välipalapatukat

Vadelmaiset välipalapatukat

ttttt
b
0
h
5
Kananmunaton
Vähälaktoosinen
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton
Vaikeusaste: helppo
o
30min

Valmistusaineet

2 ½  dl kaurahiutaleita , (tarkasta tarvittaessa gluteenittomuus)
100  g  () pakastevadelmia
50  g kuivattua omenaa
50  g mantelilastuja
50  g Valio Oivariini® vähemmän suolaa rasvaa
2  rkl hunajaa
½  tl kanelia
½  dl Valio PROfeel® heraproteiinilisää vaniljainen
Pinnalle
50  g pakastevadelmia
25  g kuivattua omenaa
25  g mantelilastuja
1  rkl hunajaa

Valmistusohje

  • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai blenderiin ja soseuta kunnes massa on tasaista ja kosteaa.

  • Levitä massa uunipellille tai uunivuokaan leivinpaperille neliskulmaiseksi n. 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi.

  • Painele pakastevadelmia levyn pinnalle. Hienonna omena- ja mantelilastuja hiukan ja sekoita niiden joukkoon hunaja. Ripottele seosta vadelmien sekaan.

  • Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 15 min. Anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.

VINKKI
  • Säilytä patukoita valmiiksi annospakattuina pakastimessa. Nappaa patukka tarvittaessa, se on heti valmis syötäväksi, mutta säilyy myös laukussa koko päivän.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi