Ujo kerma

Valion ruokablogi

Vihreä parsa maistuu suolaisessa piirakassa

Parsakausi on käynnistynyt.  Ensin on tarjolla ulkomaista parsaa ja kevään edetessä saamme jatkumoa kotimaisesta parsasadosta. Ensimmäiset parsat nautiskellaan usein voisulan tai –kastikkeen kanssa. Perinteisten parsaherkkujen lisäksi kannattaa kokeilla parsaa suolaisessa piirakassa. Raikas sitruuna ja aromikas sinihomejuusto maustavat monikäyttöisen tuoreparsapiirakan.

Tuoreen parsan herkkä, hienostunut maku nostetaan esille puhtailla mauilla: sitruunalla, sinihomejuustolla ja ripauksella pippuria. Sinihomejuuston ansiosta ei lisättyä suolaa tarvita.

Helppokin voi olla herkullista

Piirakan valmistus on yksinkertaista. Pohja tehdään sekoittamalla ainekset keskenään. Täytteen osalta tuoreet parsat käsitellään: kova kantaosa poistetaan ja paloitellut, kuoritut parsat esikeitetään muutamia minuutteja. Parsat levitetään piirakkapohjalle.  Päälle valutetaan keskenään sekoitetut täytteen ainekset. Piirakka maustetaan valmiiksi murumaisessa muodossa olevalla Valio AURA® juustolla  ennen paistamista.

Vinkki: Säästä nupullisia paloja koristeluun ja paina ne viimeisenä piirakan pinnalle, näin piirakan ”parsatäyte” avautuu ruokailijalle jo ensisilmäyksellä. 

Haluaisitko kokeilla tätä helppoa ja hyvää?

Tuoreparsapiirakka

Tuoreparsapiirakka

TTTTT
b
6
h
88
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: keskitaso
o
50min

Valmistusaineet

Pohja
3  dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta
¼  tl suolaa
1  dl Valio Oivariini® juoksevaa
2 ½  rkl vettä
Täyte
400  g tuoretta, vihreää parsaa
1  rasia  (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
2  dl Valio kuohukermaa
muna
1/2 - 1 tl raastettua sitruunankuorta
ripaus jauhettua valkopippuria
½  pussia  (à 150 g) Valio AURA® murua

Valmistusohje

  • Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää Oivariini ja vesi. Sekoita tasaiseksi.

  • Painele taikina piirakkavuoan (20 x 28 cm) pohjalle ja reunoille.

  • Käsittele parsat: leikkaa tai napsauta kovat kantaosat pois. Kuori parsat nupun alapuolelta tyveen asti. Paloittele n. 3 cm:n pituisiksi paloiksi.

  • Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 3 min, nuppuosat voit lisätä min. keittämisen jälkeen. Valuta vesi pois.

  • Vatkaa tuorejuusto, kerma ja muna tasaiseksi. Lisää sitruunankuori ja pippuri.

  • Levitä parsat piirakkapohjalle. Valuta täyte päälle ja ripottele pinnalle juustomuru. Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa n. 25 min.

  • Tarjoa täysin jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä.

VINKKI
  • Säästä parsasta nuppupaloja ja paina niitä lopuksi piirakan pinnalle.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi