Ujo kerma

Valion ruokablogi

Vihreät muffinsit yllättävät

Uskallatko tarjota pulleita suolaisia vihreitä muffinseja vieraillesi? Vai meneekö muut leipojat kateudesta vihreiksi, kun kahvipöydässäsi komeilee avokadokermavaahdolla hunnutettuja banaanimuffinsseja – vihreitä nekin!

Luonnon vihreä väri ja kesämuistot haastoivat kehittämään Luomu™ tuotteille vihreitä leivonnaisia. Olisitko uskonut, että huikean vihreän värin voi saada leivonnaisiin luonnonmukaisesti, ilman väriaineita? Taikoja tekeväksi raaka-aineeksi kipusi pinaatti, joka myös makunsa puolesta taipui sekä makeiden että suolaisten leivonnaisten raaka-aineeksi.

Värin loistoa

Vihreiden muffiensien väri saadaan aikaan soseuttamalla tuoretta pinaattia yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa. Parhain ja tasaisin lopputulos saatiin blenderillä. Soseutettu pinaatti värjää muffinssitaikinan upean vihreäksi. Yllätyin itsekin, kuinka väri kantoi myös kypsissä leivonnaisissa.

Makeaa vai suolaista? 

Kumpi siis maistuisi: Muhkeat ja makeat banaanimuffinsit, jotka kruunaa yllätyksellinen,  avokadolla maustettu kermavaahto? Vai pinaatin ja salaattijuuston makuliitto suolaisissa muffinseissa?

 

Jos et osaa päättää maistuisiko suolainen vai makea vihreä, niin kokeile molempia!  Tutustu myös muihin ohjeisiin!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi