Ujo kerma

Valion ruokablogi

Viiden sipulin perunasalaattia grilliruoan kaveriksi

Valmista tämä perunasalaatti, kun haluat täydellisen kaverin grilliruoalle. Viiden sipulin makumix ja pirtsakka sitruuna maistuvat tässä helpossa jogurttipohjaisessa perunasalaatissa. Kesän grillisalaattien parhaimmistoa, nam!

Perunasalaatti ♡  grillin antimet

Perunalisukkeet ovat klassisimpia grilliruoan kavereita. Suomalaiset rakastavat etenkin grillimakkaraa ja juuri makkaran seurana perunasalaatti onkin herkullisimmillaan. Erityisesti sipulin ystävää tämä salaatti ilahduttaa, koska salaattiin tulee jopa viittä eri sipulia: tavallista sipulia, punasipulia, purjoa, ruohosipulia ja valkosipulia. Wow mikä sipulien sinfonia! Tämä salaatti kannattaa tehdä hyvissä ajoin tekeytymään, esim. jo edellisenä päivänä, jolloin maku on parhaimmillaan, kun grilli on kuumana. Valitse salaattiin kiinteämpi perunalajike, niin peruna kestää salaatissa paremmin. Oma vinkkini on kuitenkin murskata perunaviipaleita ihan kevyesti haarukalla, jolloin kastike ja sipulien maut imeytyvät perunoihin paremmin ja salaatti saa kivan fiiliksen. Kannattaa kokeilla!

Raikkautta jogurttipohjaisella kastikkeella

Majoneesipohjaiset kastikkeet perunasalaatissa ovat melko raskaita ja grilliruoan kaverina turhan rasvaisia, joten kokeile perunasalaatille raikasta ja simppeliä jogurttikastiketta. Ja mikä parasta, tässä reseptissä se tulee kätevästi suoraan purkista eli kannattaa luottaa Valioon kastikemestarina. Valkosipulin makuinen uusi Valio dippi & kastike sopii älyttömän hyvin perunasalaattiin.  Tässä salaatissa on jotain koukuttavaa, ehkäpä sipulien mix miedosti happaman kastikkeen ja sitruunan pirteän maun kanssa.

Jos et pidä valkosipulista, vaihda Valio dippi & kastike vähempirasvaiseen, mutta täyteläiseen ja miedosti happamaan Valio Lempeä jogurttiin!

Sipuli-perunasalaatti

Sipuli-perunasalaatti

ttttt
b
0
Kananmunaton
Gluteeniton
Laktoositon
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
50min

Valmistusaineet

n. 600 g keitettyä perunaa
¾  tl suolaa
1   (100 g) sipuli
1   (100 g) punasipuli
½ (100 g) purjo
1  ruukku ruohosipulia
2  prk  (à 200 g) Valio dippi & kastike jogurttia valkosipuli
yhden sitruunan kuori raastettuna
1  rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Suikaloi tai viipaloi perunat. Laita isoon kulhoon ja mausta suolalla.

  • Kuori, puolita ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi puhdistettu purjo. Hienonna ruohosipuli.

  • Yhdistä dippi & kastike, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä pippuri.

  • Kaada kastike perunoiden päälle, sekoita varoen. Anna makujen tasaantua mielellään ½ h.

  • Tarjoa esim. makkara-, liha- tai grilliruokien kanssa.

Vinkki
  • Jos tarjoat perunasalaattia sellaisenaan tai vähemmän suolaisten lisukkeiden kanssa, lisää hieman suolaa tai tarjoa sormisuolan kera.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Näillä eväillä herkullisesti grillikauteen!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi