Ujo kerma

Valion ruokablogi

Viikonlopun suolapala: itse tehdyt bataattinachot

Tässäpä syksyinen suolapala viikonlopun elokuvailtaan tai vaikka halloweenjuhlan naposteltavaksi. Itse tehdyt tortillasipsit ovat vastustamattoman herkullisia ja bataatti tuo niihin lisäksi syksyisen maun sekä kauniin oranssin värin.

Tortillasipsit eli nachot tarjoillaan näyttävästi runsaiden täytteiden kera, eikä tulisia jalapenoja sovi unohtaa. Täyteläilnen ranskankerma toimii tulisuutta pehmentävänä kastikkeena ja tuoreet yrtit viimeistelevät makumaailman.

Vinkki

  • Voit tehdä reseptin mukaan ensin bataattitortilloita ja valmistaa seuraavana päivänä ylimääräisistä tortilloista rapeita nachoja.
Näytä lisää »
Bataattinachot

Bataattinachot

ttttt
b
0
h
4
Vaikeusaste: keskitaso
o
1h

Valmistusaineet

Bataattitortillat
3 ¼  dl puolikarkeita vehnäjauhoja
½  tl suolaa
½  tl leivinjauhetta
¾  dl rypsiöljyä
1  dl bataattisosetta
2 ¼  dl kuumaa vettä
Nachojen paistamiseen
3  rkl rypsiöljyä
½  tl suolaa
Täytteet
200  g jauhelihaa
50  g Valio Mustaleima™ raaste
1  dl säilykemaissia
200  g salsaa
150  g Valio crème fraîche laktoositon
100  g jalapenoja
1  nippu korianteria

Valmistusohje

Bataattitortillat
  • Valmista tortillat yhdistämällä kuivat aineet keskenään. Sekoita kypsä bataattisose veden kanssa ja lisää jauhoseoksen joukkoon. Lisää myös öljy ja muotoile käsin taikinasta tasaista.

  • Jaa taikina kahdeksaan osaan jauhotetun pöydän päällä. Pyöritä taikinat palloiksi ja painele sormin ohuemmiksi. Kauli palat ohuiksi tortillaletuiksi.

  • Paista tortillat kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmilta puolin, kunnes pinta saa hiukan väriä. Siirrä jäähtymään.

Nachojen paistaminen
  • Leikkaa valmiista bataattitortilloista kolmionmuotoisia nachoja ja pyörittele ne öljyssä sekä pienessä määrässä suolaa. Paahda rapeiksi 225 °C:ssa uunissa muutaman minuutin ajan.

Täytteet
  • Lado valmiita bataattinachoja pellille ja lisää päälle kypsennettyä jauhelihaa, juustoa sekä muita täytteitä. Paista vielä hetken uunissa kunnes juusto sulaa.

  • Viimeistele tuoreella korianterilla.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi