Ujo kerma

Valion ruokablogi

Virvon, varvon herkut tuoreet, pääsiäisen iloks

Pääsiäinen on yksi suosikkisesongeistani. Moneen kalenterivuoden juhlaan liittyy lähes liiaksi asti kiirettä, häslinkiä ja stressiä, mutta pääsiäinen on jotenkin erilainen.

Pääsiäistunnelma syntyy helposti

Pääsiäisen fiilksen saa luotua aika pienellä vaivalla. Kun muistaa laittaa rairuohot ajoissa itämään, niin se on jo puoli voittoa. Pikku-mukeloille tuntuu rairuohon kasvun seuraaminen olla aina yhtä jännä juttu ja onhan se meille aikuisillekin sellainen kevään kukoistukseen heräämisen merkki. Myönnetään, että rairuohon kasvattaminen on joskus unohtunut, mutta usemmiten päiväkodeissa ja kouluissa on tämäkin homma hanskassa ja pääsiäinen pelastettu. Kiitokset sinne suuntaan! Muutama pääsiäismuna piiloon kukkapurkin taakse, pari tipua kaapin uumenista esiin pöydälle ja ovella loruttelevien virpojien koristellut pajunkissaoksat maljakkoon. Se on siinä! Muistathan kuitenkin varata virpojille palkkioksi vähän karamelliä, ettet vaan joudu kepposten koettelemaksi.

Rahkalla mennään

Aterioiden osalta pääsiäismenun voi rakentaa monella tavalla, nopeammin tai useamman vaiheen kautta.  Itselleni pääsiänen nousee makumaailmansa puolesta kalenterivuoden juhlista korkealle, sillä silloin nautitaan paljon rahkasta valmistettuja jälkiruokia ja leivonnaisia. Sille ei kertakaikkisesti vain voi mitään, että rahka vaan on niin hyvää. Lisäksi se on monipuolinen raaka-aine, sillä se sopii monenlaiselle ruokailijalle ja lukuisiin eri ruokalajeihin. 

Rahka on siitä erikoinen raaka-aine, että sitä käyttävät niin laihduttajat ja massakaudella olevat kuntoilijat. Sitä käytetään vähärasvaisessa ruokavaliossa ja toisaalta se on osa ihania jälkiruokia - vähän tuhdimpiakin -  kuten pääsiäisen perinteinen pasha. Pääsääntöisesti rahkalla saadaan jälkiruokiin keveyttä ja samalla hyviä ravintoaineita, kuten proteiinia ja kalsiumia. Saatavilla on lähes rasvattomia rahkoja, joten halutessaan saadaan myös tingittyä rasvan tuomasta energiasta. Toisaalta rahkoihin on tuotu paljon makuja, jolloin jälkiruokien valmistus on todella helppoja, kun makuaineet ovat samassa purkissa kuin rahka. Ei ihme, että maustetut rahkat kasvattavat suosiota kotikeittiöissä.

Rahka vei näköjään tällä kertaa blogissa voiton, vaikka alun perin pitikin kirjoittaa kaikista ihanista pääsiäisjälkkäreistä. Minkäs teen, kun se on vaan niin huippu juttu. Mutta jaan teille myös toisen huippujutun, mitä ette kertakaikkiaan voi pääsiäisenä jättää välistä: mämmi ja kuohukerma…. Tai kokeilepa vuorostasi mämmiä vaniljakastikkeen kanssa. Slurps.  Jos haluat "mämmitellä” miedommalla mämmijälkkärillä tai mämmi ei ole vielä sydäntäsi maullisesti sulattanut, kokeilepa tätä ohjetta: Pääsiäisen rahkaherkku. Siitä pitävät niistäkin useimmat, jotka muuten passaavat mämmiherkut jättää välistä.

Pääsiäisen rahkaherkku

Pääsiäisen rahkaherkku

TTTtt
b
3
Kasvis (lakto-ovo)
Vaikeusaste: helppo
o
15min

Valmistusaineet

2  dl Valio kuohukermaa
1 ½  dl mämmiä
n. 1 dl appelsiinimarmeladia
1  prk  (200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
Koristeluun
hedelmiä , esim. persikkaa, appelsiinia tai ananaskirsikoita

Valmistusohje

  • Vaahdota kerma. Notkista mämmi sekoittaen. Lisää kermavaahdon joukkoon.

  • Kokoa jälkiruokamaljat laittamalla kerroksittain mämmivaahtoa, marmeladia ja rahkaa.

  • Koristele rahkaherkkuannokset hedelmäpaloilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Herkullista pääsiäistä ja nauttikaa paljon mämmiä, suklaamunia ja rahkaa!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi