Ujo kerma

Valion ruokablogi

Yön yli puuroilla arkiaamut käynnistyvät leikiten

Valmista illalla, niin saat valmista aamulla! Mikä olisikaan kätevämpi tapa varmistaa koululaisten ja arkeen palanneiden aikuisten aamupala. Yön yli puurot valmistuvat jääkaapissa nukkuessamme ja ovat unenpöpperöisen koululaisen ja töihin lähtijän aamun helpotus. Kaksi gluteenitonta puuro-ohjetta vievät sinut joko suomalaiseen makumaisemaan tai Amerikan maille!

Koko perheen arkiaamujen helppo aamupala

Tuorepuuron valmistaminen on nopeaa ja ne maistuvat kaikille. Olen jo pitkään valmistanut kotona tuorepuurosatsin suoraan isompaan kulhoon ja tekeytynyt puuro on kauhottu kerralla nelihenkisen perheemme kesken. Sillä idealla syntyvät myös ”yön yli puurot”, joissa raaka-aineiden turvottamisen ja puuron rakenteen tekeytymisen hoitavat yön tunnit ja kerralla saadaan aamupala koko perheelle. Monessa perheessä arkiaamuisin -  ja aika lailla myös viikonloppuisin - perheenjäsenien päivät starttaavat eri aikaan.  Siksipä yön yli puuron valmistaminen helpottaa aamutoimia: ravitseva aamupuuro on jääkaapissa odottamassa ja jokainen voi itse napata oman annoksensa omien aikataulujen mukaan.

Puurojen makumatkailua luomusti ja ilman gluteenia

Luomumaitotuotteilla saa hyvällä mielellä puhdasta makua tuorepuuroon. Kehittelin kaksi makumaailmaltaan kovin erilaista ohjetta, jotka molemmat voi valmistaa täysin gluteenittomiksi helposti vaihtamalla ohjeen kaurahiutaleet gluteenittomiksi  (isoiksi) kaurahiutaleiksi. Porkkana-pellavapuuro henkii suomalaisuutta ja yllätyksen puuroon tuo raastettu tuore porkkana! Toinen puuroista vie Amerikkaan mayojen maille, sillä puurossa käytetty chia on siellä jo kauan käytetty viljelyskasvi. Yhdessä kauran ja mansikoiden kanssa saat suutunnultaan ja maukkaudeltaan mainion puuron.

Yön yli puuro

Yön yli puuro

ttttt
b
1
h
14
Kananmunaton
Vähälaktoosinen
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton
Vaikeusaste: helppo
o
8h 10min

Valmistusaineet

Mansikka-chiapuuro tuorepuuro
200  g pakastemansikoita , kotimaisia
2  rkl sokeria
3  dl  (isoja) kaurahiutaleita Kokeile myös Avaa/sulje
2  rkl chia-siemeniä
1  prk  (200 g) Valio Luomu™ maitorahkaa
2 ½ dl Valio Luomu™ luonnonjogurttia
½ dl vettä Kokeile myös Avaa/sulje
Porkkana-pellavapuuro tuorepuuro
1   (100 g) porkkana
1  rkl pellavansiemeniä
3  dl  (isoja) kaurahiutaleita Kokeile myös Avaa/sulje
1  rkl fariinisokeria
1  prk  (200 g) Valio Luomu™ maitorahkaa
2  dl Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehua
2  dl Valio Luomu™ luonnonjogurttia
( jauhettua kanelia )

Valmistusohje

  • Jos valmistat ohjeen gluteenittomana, käytä gluteenittomia kaurahiutaleita.

  • Mansikka-chiapuuro: Laita jäiset mansikat ja sokeri kulhoon. Sulata mikrossa. Painele mansikoiden rakenne rikki haarukalla. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin.

  • Porkkana-pellavapuuro: Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin. Ripottele pinnalle halutessasi hieman kanelia ennen tarjoilua.

  • Anna puuron tekeytyä yön yli. Tarjoa sellaisenaan aamu-, väli- tai iltapalana.

Muokkaa resepti sinulle sopivaksi >

Arkirumba on tervetullut – tehdään arkiaamuista helppoja!

PS. Aamuvirkut voivat valmistaa puurokulhon täyteen myös aamulla, jolloin kotiin tulevilla koululaisilla on maittava välipala.

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi