Ujo kerma

Valion ruokablogi

Ystävänpäivä muistuttaa ystävyydestä ja rakkaudesta

Rakastavaisten päivä

Suomen ulkopuolella Valentinen päivä on rakkauden ja rakastavaisten päivä. Voi kuinka romanttista! Vielä kun kyseinen päivä sattuu meille suomalaisille vuoden kylmimpänä ajanjaksona, niin ylimääräinen romantiikka ja rakkaus eivät ole yhtään pahitteeksi! Mutta kansainvälistyneessä maailmassahan me voimme omaksua ystävänpäivään juuri ne ominaisuudet, joita haluamme korostaa. Siksipä itse valitsin ensisijaisena rakkauden.

Suklaa ja rakkaus ovat yhtälö, joka lyö mielestäni monen matemaattisen kaavan hienouden.  Suklaan väitetään laittavan ihmisen ”rakkaushormonit” hyrräämään. Jos joku muistanee elokuvan ”Pieni suklaapuoti”, niin suklaan voimaa voi vain ihmetellä. Moni miettii, että sehän on vain elokuvaa… Mutta silti - eiköhän tarjota omalle rakkaalle jotakin suklaista? Suklaakonvehtirasia on jo takuuvarmaa hellittelyä. Mutta aijai, hypätäänpä aste edemmäs! Miten olisi itse leivottu leivonnainen ja vielä suklainen sellainen? Kokeilkaapa yllättää antamalla suklainen herkku vaikka kadunkulmassa pienessä leivosrasiassa tai jakakaa suklainen unelma yhdessä.

Lue mitä suklaataiteilija Mika Gröndahl sanoo suklaasta! 

Tässä muutamia suosikkivaihtoehtoja:

Suklaa-toskatorttu  

* Suklaasydämet: Ota jäähtyneestä tortusta sydämen muotoisella piparkakkumuotilla annospaloja.

AURA-suklaamuffinit 

Ystävänpäivästä ja ystävyydestä

Ystävien tärkeydestä ei ole kiistelemistä, mutta heidän muistamisesta taidan kuitenkin kirjoittaa ensi vuonna… Tässä kuitenkin yksi mukava vaihtoehto viemiseksi ystävälle ystävänpäivänä.

Hyvää ystävän ja rakastavaisten päivää kaikille!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi