Ujo kerma

Valion ruokablogi

Ystävänpäivän leivonnaiset

Ystävänpäivänä on baakkelsia saatava! Varsinaista ystävänpäivää vietetään useimmiten pienen herkuttelun merkeissä; mennään hyvään kahvilaan tai leivotaan perheelle tai ystävälle makoisia leivonnaisia.  On aika kaivaa herkulliset ruokaohjeet esiin – ne nopeammat tai vähän enemmän aikaa vaativat. Tässä on herkkusuulle oiva syy päästä leipomaan.

Ystävänpäivän synnystä tai historiasta on monia versioita. Oli tarina tälle päivälle mikä tahansa, toimii päivä hyvänä herätyksenä muistaa ystävää. Ystävänpäivää ei voi enää oikein olla huomaamatta. Sen kauniista ajatuksesta – ystävän ja läheisten muistamisesta – on ottanut hyödyn irti monet kaupalliset tahot. Mielestäni se on oikeastaan ihan hyvä juttu, sillä päivän lähestyessä havahtuu, kuinka on taas jäänyt yhteydenotot kavereihin liian vähälle.  Yhtenä päivänä ei kuitenkaan aika riitä kaikille.  Ystävän kutsumisen kahville tai herkkuleivonnaisella muistamisen voi tehdä myöhemminkin.

Aika ratkaisee

Millaisen leivonnaisen siten valmistaa, riipuu paljolti käytettävissä olevasta ajasta. Ohessa ideoita erilaisiin leivonnaisvaihtoehtoihin sen mukaan, kuinka paljon aikaa on käytettävissä. Jos leipominen jää samalle päivälle ja aikaa on vähän, ovat nopeasti valmistuvat leivonnaiset silloin valttia.

Jos sinulla on tunti, pari aikaa ja haluat tarjota herkut vielä samana päivänä, kokeile näitä. Osa näistä leivonnaisista valmistuu alle tunnissa, mutta on hyvä varata aikaa myös makujen tasaantumiselle.

Vaihtoehtoja leivonnaisiin, joiden valmistus tai valmistuminen vaatii enemmän aikaa. Nämä kannattaa valmistaa joko osin tai kokonaan edellisenä päivänä. Esim. Pavlovaleivosten marenkipohjat voi tehdä valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne huoneenlämmössä peittämättöminä. Täytteen tekeminen ja koristelu ei sitten enää viekään paljoa aikaa.

Herkullista ystävänpäivää!

Avaa/sulje Kommentit ()

Kommentit ()

Kirjoita oma kommenttisi

Kiitos!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

Sinun kommenttisi

Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

Miltä maistui?

Energiatarpeesi