Broilerivoileipäkakku

Broilerivoileipäkakku

5 h 15 min
keskitaso
172 kcal / 100g
3
2

Voileipäkakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä koristelua vaille valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa. Näin maut tasoittuvat ja voileipäkakku on tarjoilupäivänä kostean mehevä.

Ainekset

6 annosta
9 - 10 viipaletta
ruispaahtoleipää , esim. Fazer

Täyte

1 - 2 (350 g)
grillattua broilerin rintaleikettä
1 (200 g)
hapahko omena , esim. Granny Smith
1 pieni tlk (227 / 145 g)
ananasmurskaa
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunapippuria
1 rasia (200 g)
1 dl

Kostutukseen

1 ½ dl

Koristeluun

1 rasia (200 g)
n. 1 dl (50 g)
herneenversoja
kirsikkatomaatteja (keltaisia)

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä: poista broilerista nahka ja luut. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi tai hienonna se monitoimikoneella karkeaksi muruksi.
  2. Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Valuta ananas, painele siivilässä lusikalla kaikki liemi pois. Yhdistä kaikki aineet.
  3. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi. Tarvitset 9 viipaletta, mutta varaa 1 viipale mahdollisten tyhjien kohtien "tilkitsemiseen"
  4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla. Laita vuoan pohjalle peräkkäin 3 viipaletta leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle 3 leipäviipaletta. Kostuta. Lisää loppu täyte. Laita päälle 3 leipäpalaa. Kostuta ja peitä voileipäkakku kelmulla.
  5. Laita päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta voileipäkakku jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  6. Kumoa voileipäkakku tarjoiluvadille. Koristele ennen tarjoilua: levitä tuorejuusto päälle ja reunoille. Lisää juustoraastetta reunoille ja päälle herneenversoja ja kirsikkatomaatteja.
  7. Tarjoa voileipäkakkua pikkusuolaisena tai kahvipöydässä.

Vinkki

* Kostutuksessa silikonipullasuti on näppärä ja hygieeninen. Kostuta erityisesti leipien reunat, ne jäävät helposti kuivemmiksi kuin keskusta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
172 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
8 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)