
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
5 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 9-10 viipaletta ruispaahtoleipää, esim. Fazer
Täyte
- 1-2 (350 g) grillattua broilerin rintaleikettä
- 1 (200 g) hapahko omena, esim. Granny Smith
- 1 pieni tlk (227/145 g) ananasmurskaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 0 kg mustapippuria myllystä
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoValio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
-
1 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
Kostutukseen
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Koristeluun
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
-
1 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 0 kg herneenversoja
- 0 kg syötäviä kukkia
Jaa resepti
Ohje
- Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä: poista broilerista nahka ja luut. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi tai hienonna se monitoimikoneella karkeaksi muruksi.
- Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Valuta ananas, painele siivilässä lusikalla kaikki liemi pois. Yhdistä kaikki aineet.
- Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi. Tarvitset 9 viipaletta, mutta varaa 1 viipale mahdollisten tyhjien kohtien "tilkitsemiseen"
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla. Laita vuoan pohjalle peräkkäin 3 viipaletta leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle 3 leipäviipaletta. Kostuta. Lisää loppu täyte. Laita päälle 3 leipäpalaa. Kostuta ja peitä voileipäkakku kelmulla.
- Laita päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta voileipäkakku jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Kumoa voileipäkakku tarjoiluvadille. Koristele ennen tarjoilua: vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä, levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele herneenversoilla ja syötävillä kukilla.
- Tarjoa voileipäkakkua pikkusuolaisena tai kahvipöydässä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
178 kcal
Proteiini
9,1 g
Hiilihydraatti
8,7 g
Rasva
11,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,8 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- herneenversoja
- syötäviä kukkia