Broilerivoileipäkakku

Broilerivoileipäkakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Broilerivoileipäkakku

Broilerivoileipäkakku

Voileipäkakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä koristelua vaille valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa. Näin maut tasoittuvat ja voileipäkakku on tarjoilupäivänä kostean mehevä.

Valmistusaika

Työaika
1 h 15 min
maustuminen
4 h
Yhteensä
5 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
9 - 10 viipaletta
ruispaahtoleipää , esim. Fazer

Täyte

1 - 2 (350 g)
grillattua broilerin rintaleikettä
1 (200 g)
hapahko omena , esim. Granny Smith
1 pieni tlk (227 / 145 g)
ananasmurskaa
2 rkl
sitruunamehua
mustapippuria myllystä
1 rasia (200 g)
1 dl

Kostutukseen

1 ½ dl

Koristeluun

1 rasia (200 g)
1 dl
herneenversoja
syötäviä kukkia

Ohje

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä: poista broilerista nahka ja luut. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi tai hienonna se monitoimikoneella karkeaksi muruksi.
  2. Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Valuta ananas, painele siivilässä lusikalla kaikki liemi pois. Yhdistä kaikki aineet.
  3. Leikkaa leivistä reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi. Tarvitset 9 viipaletta, mutta varaa 1 viipale mahdollisten tyhjien kohtien "tilkitsemiseen"
  4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla. Laita vuoan pohjalle peräkkäin 3 viipaletta leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle 3 leipäviipaletta. Kostuta. Lisää loppu täyte. Laita päälle 3 leipäpalaa. Kostuta ja peitä voileipäkakku kelmulla.
  5. Laita päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta voileipäkakku jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  6. Kumoa voileipäkakku tarjoiluvadille. Koristele ennen tarjoilua: vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä, levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele herneenversoilla ja syötävillä kukilla.
  7. Tarjoa voileipäkakkua pikkusuolaisena tai kahvipöydässä.
Vinkki

Vinkki

* Kostutuksessa silikonipullasuti on näppärä ja hygieeninen. Kostuta erityisesti leipien reunat, ne jäävät helposti kuivemmiksi kuin keskusta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
188 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.