Brownie

Brownie

Brownie on amerikkalainen kostean mehevä suklaaleivonnainen, josta leikataan perinteisesti neliönmuotoisia annospaloja. Brownie-leivokset on helppo valmistaa ja ne maistuvat taivaalliselta pehmeän kermavaahdon kanssa tarjoiltuna.

40 min
keskitaso
420 kcal / 100g
38
34

Ainekset12 annosta

12 annosta
100 g
taloussuklaata
100 g
2 ¼ dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
manteleita ja/tai pähkinöitä rouhittuna
ripaus
suolaa

Tarjoiluun

2 dl

Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Käytä niin tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä. Lisää sokeri. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, neliskulmaiseen uunivuokaan (18 x 25 cm) tai pyöreään, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 24 cm). Voit myös voidella ja jauhottaa vuoan.
  4. Paista 175 asteessa 20 - 25 min. Tarjoa haaleana kermavaahdon kanssa.

Vinkki

Pinnoitetussa vuoassa brownie kypsyy nopeammin, keraamisessa tai metallisessa, joten tarkkaile kypsymistä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
420 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,4 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)