Bulgur-linssikeitto

Reseptiyhteistyö: aija-valiolta

Bulgur-linssikeitto

Reseptiyhteistyö: aija-valiolta

10 min

Tässä keitossa on ravinto-arvot kohdallaan. Durumvehnästä valmistettu bulgur tuo kivaa vaihtelua, on hyvä kuidun ja proteiinin lähde ja sopii myös keittoihin.

Ainekset

2 l
vettä
3 dl
vihreitä linssejä
3 dl
porkkanaraastetta
puolikas purjo
1 ½ dl
bulguria
suolaa maun mukaan
2 rkl
intiaanisokeria (tai fariinisokeria)
mustapippuria myllystä
2 tl
paprikajauhetta
1 kpl
punainen paprika
125 g
½ nippu
basilikaa
½ nippu
persiljaa

Ohje

  1. Huuhtele linssit, pilko purjo ja raasta porkkanat. Laita ne kylmään veteen kiehumaan.
  2. kun vesi kiehuu, lisää bulgur sekä mausteet. anna kiehua hiljalleen n. 20 min.
  3. Lisää joukkoon pieniksi pilkottu paprika sekä sulatejuusto. keitä vielä muutama minuutti.
  4. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö