Bulgur-linssikeitto

Reseptiyhteistyö: Aija Valiolta

Bulgur-linssikeitto

Bulgur-linssikeitto

Reseptiyhteistyö Aija Valiolta

Bulgur-linssikeitto

Tässä keitossa on ravinto-arvot kohdallaan. Durumvehnästä valmistettu bulgur tuo kivaa vaihtelua, on hyvä kuidun ja proteiinin lähde ja sopii myös keittoihin.

8 Henkilölle
10 min
00 arvostelua

Ainekset8 n. 8 annosta

2 l
vettä
3 dl
vihreitä linssejä
3 dl
porkkanaraastetta
puolikas purjo
1 ½ dl
bulguria
suolaa maun mukaan
2 rkl
intiaanisokeria (tai fariinisokeria)
mustapippuria myllystä
2 tl
paprikajauhetta
1 kpl
punainen paprika
125 g
Valio Koskenlaskija® paprika sulatejuusto laktoositon
½ nippu
basilikaa
½ nippu
persiljaa

Ohje

  1. Huuhtele linssit, pilko purjo ja raasta porkkanat. Laita ne kylmään veteen kiehumaan.
  2. kun vesi kiehuu, lisää bulgur sekä mausteet. anna kiehua hiljalleen n. 20 min.
  3. Lisää joukkoon pieniksi pilkottu paprika sekä sulatejuusto. keitä vielä muutama minuutti.
  4. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.