Siirry sisältöön
Burritokulho

Burritokulho

Tex mex -ruoka on ollut pitkään suomalaisten herkutteluruokaa, eikä loppua tälle ruokatrendille näy. Parhaimmillaan tex mex -ruoka onkin sopivan mausteisen herkullista suomalaisten makutottumuksiin. Burriton voi mainiosti valmistaa myös kulhoon ilman tortillalettua, jolloin riisi toimii burriton pohjana.

Burritokulho

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 400 g naudan paistisuikaleita
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • 1-2 cm tuoretta inkivääriä
  • 3 dl lihalientä

Tomaattisalsa

  • 3 tomaattia
  • 2 vartta kevätsipulia
  • ½ dl tuoretta korianteria
  • 1 rkl limemehua

Lisäksi

  • 2½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 iso avokado
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon

Maustamiseen

  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria

Ohje

  1. Kuumenna Oivariini paistinpannussa tai kasarissa. Ruskista paistisuikaleet. Mausta suolalla (½ tl), pippurilla ja savupaprikajauheella. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, chili ja inkivääri. Anna kuullottua hetki. Lisää lihaliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 30 min tai kunnes suikaleet ovat mureita.
  2. Valmista salsa: Leikkaa tomaatit neljään lohkoon ja poista siemenosat. Kuutioi. Hienonna sipuli ja korianteri. Sekoita ja mausta limemehulla sekä ripauksella suolaa.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa avokadon hedelmäliha haarukalla rouheasti.
  4. Kokoa annoksiin riisiä, lihaa, salsaa, avokadoa, juustoraastetta ja crème fraîchea. Nauti heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 135 kcal
Proteiini 7,8 g
Hiilihydraatti 11,4 g
Rasva 6,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • mustapippuria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search