Cafè mocha

Reseptiyhteistyö: Mari

Cafè mocha

Reseptiyhteistyö: Mari

10 min

Suklainen café mocha on espressopohjaista kahvijuomista ehkä se herkullisin. Tässä reseptissä tumma suklaa sulatetaan ensin lasin pohjalle, kaadetaan päälle höyryävän kuumaa maitoa, valutetaan mukaan espresso, lusikoidaan päälle kermavaahtoa ja nautitaan sekoitettuna.

Ainekset

1 dl
espressoa tai tummaa kahvia
6 pala
tummaa suklaata
4 dl
1 dl

Ohje

  1. Laita mikronkestävän lasin tai mukin pohjalle 3 suklaapalaa ja sulata mikrossa pienimmällä teholla 1,5 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut.
  2. Kuumenna maito kattilassa tai maidonvaahdottimella kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Ideaali lämpö maidolle on 60-65 astetta.
  3. Vaahdota kerma kevyesti vatkaten. Vaahto saa jäädä hieman löysäksi.
  4. Valmista espresso.
  5. Kokoa kahvijuoma: kaada sulaneen suklaan päälle kuumaa maitoa, valuta päälle espresso ja lusikoi päälle kermavaahtoa.
  6. Sekoita juoma.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö