Cake pops eli kakkutikkarit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Cake pops eli kakkutikkarit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

30 min

Amerikassa suureen suosioon nousseet cake popsit eli kakkutikkarit ovat juhlien varma hitti. Cake pops massa valmistetaan suklaakakkupohjasta, pyöritellään palloiksi, laitetaan tikun nokkaan ja koristellaan. Cake popsit saivat polvenkorkuisen tyttäreni sekaisin ilosta! Suklaakakkumassa ei ole kuitenkaan liian makea vaan maistuu vanhemmillekin.

Ainekset

Suklaakakkumassa

2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasodaa
½ tl
suolaa
1 kpl
kananmunia
1 dl
Valio täysmaitoa
½ dl
rypsiöljyä
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
kuumaa vettä

Muut aineet

100 g
2 ½ dl
tomusokeria
2 rkl
Valio voita
½ rkl
(Valio täysmaitoa)

Tarvikkeet

25 kpl
Tikkari- tai jäätelötikkuja
200 g
Talous- tai leivontasuklaata
1 dl
Strösseleitä tms koristeluun

Ohje

  1. Suklaakakkumassan valmistus

  2. Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
  3. Voitele ja jauhota irtovuoka.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä joukkoon.
  5. Lisää kananmunat, maito ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti.
  6. Lisää kiehautettu kuuma vesi joukkoon ja sekoita.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 35-40 minuuttia.
  8. Anna kakun jäähtyä ja seistä seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa tai kuvun alla huoneenlämmössä.
  9. Seuraavana päivänä murenna kakku kulhoon. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, tomusokeri, ja pehmeä voi. Yhdistä murennettu kakku ja tuorejuustoseos. Sekoita ainekset hyvin sormin tai haarukalla. Lisää tarvittaessa maitoa n. 1/2 rkl. Anna seoksen seistä jääkaapissa muutama tunti. Kylmä massa helpottaa kuorruttamista.
  10. Kuorruttaminen

  11. Pyörittele massasta palloja ja työnnä pallot tikkuihin.
  12. Sulata suklaa(t) kattilassa vesihauteessa.
  13. Dippaa tikkarit sulaneeseen suklaaseen. Kopista ylimääräiset suklaat pois. Anna suklaan jähmettyä minuutti ja koristele.
  14. Aseta cake popsit johinkin pystyasentoon. Käytä esimerkiksi pastalävikköä tai kukille tarkoitettua vaahtosientä.
  15. Anna suklaan jähmettyä. Voit halutessasi dipata tikkareiden pään uudestaan valkoiseen suklaaseen tai koristella suklaaraidoilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö