Cantuccinit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Cantuccinit

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

30 min

Cantuccinit eli mantelikeksit nautitaan italialaisen Vin Santo-jälkiruokaviinin kera. Cantuccinit ovat myös söpö tuliainen tai ruokajoululahja!

Ainekset

5 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 ½ dl
sokeria
100 g
kokonaisia kuorittuja manteleita
3 kpl
kananmunaa
50 g
2 tl
Vin Santo-viiniä
1 tl
aniksen siemeniä
1 kpl
sitruunan kuori raastettuna

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, aniksen siemenet ja puolitetut mantelit.
  2. Sekoita erillisessä astiassa kaksi kokonaista kananmunaa ja yksi keltuainen.
  3. Sekoita munat jauhojen joukkoon.
  4. Sekoita sulatettu ja jäähtynyt voi sekä Vin Santo taikinan joukkoon.
  5. Lisää hienoksi raastettu sitruunan kuori ja sekoita.
  6. Jaa taikina kolmeen osaan. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle suorakulmioita (leveys n. 5 cm).
  7. Paista 15 minuuttia 180 asteessa. Ota pois uunista ja leikkaa vinoittain viipaleiksi.
  8. Katso että viipaleet hieman erottuvat, ja anna cantuccinien kuivua uunin jälkilämmössä vielä 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kuivahtaneet.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö