Chili con carne

Chili con carne

20 min
helppo
130 kcal / 100g
29
21

Mausteinen jauhelihakastike on mukava arkiruoka. Chilin määrää voi tarvittaessa helposti lisätä tai vähentää. Tarjoile riisin, pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
2 (225 g)
isoa sipulia
2
valkosipulin kynttä
2 - 3 dl
vettä
1
liha-juuresliemikuutio
½ dl
tomaattipyreetä
1/2 - 1 tl
chilijauhetta
1 tlk (420 / 280 g)
kidneypapuja
1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha pannulla rasvassa.
  2. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua.
  3. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree ja chilijauhe. Käytä chiliä makusi mukaan. Anna kiehua hiljalleen 3 - 5 min.
  4. Huuhdo pavut siivilässä. Lisää ne sekä ruokakerma pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Tarjoa riisin tai täysjyväcouscousin kanssa.

Vinkki

* Korvaa chilijauhe halutessasi tuoreella chilillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
5 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (21)

Nimetön23.5.2018 kello 21:26
Ylimmälle kommentoijalle; Ei kyllä ole mitään järkeä käyttää sika-nautaa tässä ruoassa kun kermaakin tulee. Vähärasvaisella kannattaa mennä ehdottomasti.
Nimetön28.9.2016 kello 15:18
Kidneypavut ovat aivan kamalia, itse teen tämän niin että käytän sekajauhelihaa, halvinta tietty :-) Ja niitten kidneypapujen tilalle pari purkkia tomaattipapuja kastikkeineen :-) Ja Mustapekkakerman tilalle normaali halpa ruokaKERMA ja mustapippuria! Näillä pääsee tosi halvalla ja saa vähän ruokaisammankin! Hehe
ePulla6.5.2016 kello 19:57
Tein tästä sellaisen version, että tomaattipyreen sijaan heitin joukkoon purkin tomaattimurskaa. Sitten kermaksi valitsin tavallisen maustamattoman kerman. Lisäsin liemikuution seuraksi lisäksi teelusikan sokeria, juustokuminaa ja noin puoli lusikkaa meiramia + papuni olivat suoraan chiliversiota, joten erillistä chilijauhetta en lisännyt. Jätin myös ruokavaliosyistä omasta versiosta valkosipulin pois. Rakenteesta tuli melko vetistä aluksi, mutta kunnon hauduttelun jälkeen kastike tiivistyi sopivaksi ja makukin syventyi. Superhyvää!