Chili con carne

Chili con carne

Mausteinen jauhelihakastike on mukava arkiruoka. Chilin määrää voi tarvittaessa helposti lisätä tai vähentää. Tarjoile riisin, pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

20 min
helppo
130 kcal / 100g
29
24

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 rkl
2 225 g
isoa sipulia
2
valkosipulin kynttä
2 - 3 dl
vettä
1
liha-juuresliemikuutio
½ dl
tomaattipyreetä
1/2 - 1 tl
chilijauhetta
1 tlk (420 / 280 g)
kidneypapuja
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Mustapekka®
tai Valio ruokakermaa Kolme juustoa tai Valio ruokakermaa Kolme sipulia

Ohje

  1. Ruskista jauheliha pannulla rasvassa.
  2. Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua.
  3. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree ja chilijauhe. Käytä chiliä makusi mukaan. Anna kiehua hiljalleen 3 - 5 min.
  4. Huuhdo pavut siivilässä. Lisää ne sekä ruokakerma pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.
  5. Tarjoa riisin tai täysjyväcouscousin kanssa.

Vinkki

* Korvaa chilijauhe halutessasi tuoreella chilillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
130 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,7 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)