Chilihampurilainen

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

Chilihampurilainen

Reseptiyhteistyö: kesaruokaa-juustoista

45 min

Kesän grillihetkiin sopiva chilihampurilainen on helppo valmistaa. Kruuna vain perinteinen grillipihvi reilulla viipaleella Valio Mustapekka® makea chili juustoa.

Ainekset

4 kpl
hampurilaissämpylää
100 g
Valio Mustapekka® makea chili leikattava tuorejuusto
1 kpl
tomaatti
1 kpl
pieni punasipuli
4 kpl
jäävuorisalaatinlehteä

Kastike

1 dl
2 rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna

Hampurilaispihvit

500 g
naudanjauhelihaa
1 kpl
kananmuna
2 rkl
korppujauhoja
2 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Valmistele hampurilaisen täytteet. Leikkaa chilituorejuusto neljäksi kiekoksi. Viipaloi tomaatti. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Revi salaatinlehdet hieman pienemmiksi.
  2. Sekoita hienonnettu korianteri jogurtin joukkoon.
  3. Yhdistä hampurilaispihvin raaka-aineet tasaiseksi murekemassaksi. Muotoile neljäksi pihviksi ja paista grillissä tai paistinpannulla molemmin puolin. Pihvi voi jäädä sisältä hieman mehevän punertavaksi.
  4. Paahda myös hampurilaissämpylöiden puoliskoja molemmin puolin niin, että ne lämpenevät.
  5. Nosta juustokiekot kuumien pihvien päälle. Kokoa hampurilaissämpylöiden väliin pihvit, kasvikset ja jogurttia. Nauti heti.
  6. VINKIT

  7. Murusta Valio Mustapekka® makea chili 100 g leikattava tuorejuusto Valio turkkilainen jogurtti laktoosittoman joukkoon. Käytä kastikkeena grillatulle broilerille, naudan- ja porsaanlihapihveille.
  8. Sekoita Valio AURA® Pehmeä sinihomejuustoa ja saman verran huoneenlämpöistä Valio voi normaalisuolaista. Käytä maustevoina grillatulle naudanlihapihville.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö