Chilinen jauhelihapata

Chilinen jauhelihapata

40 min
keskitaso
111 kcal / 100g
18
19

Muhevan mausteinen, melko nopea pataruoka jauhelihasta ja pavuista on oivaa ruokaa pimeisiin ja viileneviin iltoihin.

Ainekset

4 annosta
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
2
sipulia
1 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 - 2 rkl
punaista chilipalkoa hienonnettuna
5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1 - 2
kanelitankoa
1 tlk (70 g)
tomaattipyreetä
1 tlk (400/240 g)
punaisia kidneypapuja
1/2 - 1 rasiaa (á 200 g)

Ohje

  1. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli padassa tai kattilassa Oivariini rasvassa. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla chilillä.
  2. Lisää vesi, liemikuutio, kanelitangot ja tomaattipyree.
  3. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 min. Lisää kylmällä vedellä huuhdotut, valutetut pavut.
  4. Ota kanelitanko pois ruoasta. Lisää tuorejuusto. Kiehauta. Tarkista maku.
  5. Koristele halutessasi tuoreella chilillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
111 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
4 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)