Chilinen pinaattikeitto

Chilinen pinaattikeitto

Täyteläinen pinaattikeitto syntyy Koskenlaskija sulatejuuston avulla. Yllätyksellisen maun perinnekeittoon tuo pieni lisäys chilikastiketta.

30 min
keskitaso
84 kcal / 100g
0

Ainekset4 annosta

4 annosta
25 g
n. 1 1/2 l
pinaattia tai 150 g pakastepinaattia
¾ dl
vehnäjauhoja
5 dl
5 dl
vettä
1 pkt (200 g)
¾ tl
suolaa
n. 2 rkl
makeaa, mietoa chilikastiketta

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt (kiehautetut, valutetut, hienonnetut) pinaatinlehdet tai pakastepinaatti. Sekoita kuumentaen pari min.
  2. Ripota pinnalle jauhot. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vatkaten seokseen. Keitä 2 - 3 min. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan.
  3. Lisää vesi ja sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Lisää suola ja chilikastiketta maun mukaan.
  4. Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä munalohkoja ja paahdettua leipää.
  5. Nokkoskeitto

  6. Korvaa pinaatti nuorilla nokkosenlehdillä. Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta.
  7. Huuhdo nokkoset, poista mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
  8. Huom. Älä tarjoa nokkos- tai pinaattiruokia alle 1-vuotiaille lapsille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
84 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g
Kalsium
114 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›