Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Chilinen pinaattikeitto

Täyteläinen pinaattikeitto syntyy Koskenlaskija sulatejuuston avulla. Yllätyksellisen maun perinnekeittoon tuo pieni lisäys chilikastiketta.

Chilinen pinaattikeitto
Chilinen pinaattikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g pakastepinaattia
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 5 dl vettä
  • 1 pkt (200 g)
    Valio Koskenlaskija® levittyvää sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta 1933.…
    Valio Koskenlaskija® e200 g levittyvä sulatejuusto laktoositon
  • ¾ tl suolaa
  • 2 rkl makeaa, mietoa chilikastiketta

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt (kiehautetut, valutetut, hienonnetut) pinaatinlehdet tai pakastepinaatti. Sekoita kuumentaen pari min.
  2. Ripota pinnalle jauhot. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Lisää maito vatkaten seokseen. Keitä 2 - 3 min. Sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan.
  3. Lisää vesi ja sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Lisää suola ja chilikastiketta maun mukaan.
  4. Tarjoa halutessasi lisänä keitettyjä munalohkoja ja paahdettua leipää.

Nokkoskeitto

  1. Korvaa pinaatti nuorilla nokkosenlehdillä. Suojaa kädet kumihanskoilla. Leikkaa saksilla nokkosenlehtiä puhtaalta paikalta.
  2. Huuhdo nokkoset, poista mahdolliset varret ja latvat. Hienonna lehdet kulhossa saksilla. Kiehauta vedessä. Huuhdo lävikössä ja valuta.
  3. Huom. Älä tarjoa nokkos- tai pinaattiruokia alle 1-vuotiaille lapsille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal
Proteiini 2,5 g
Hiilihydraatti 3,6 g
Rasva 4,1 g
Tyydyttynyt rasva 2,5 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search