Chilinen Valio Koskenlaskija porkkanakeitto

Chilinen Valio Koskenlaskija porkkanakeitto

Herkullisen värinen porkkanakeitto herättää ruokahalun. Keitto saa samettisen täyteläisen koostumuksen Koskenlaskija sulatejuustosta. Tämä keitto vie kielen mennessään!

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 ½ l
vettä
1
kasvisliemikuutio
8 (700 g)
porkkanaa
1 (250 g)
purjo
1 (100 g)
sipuli
1
punainen chilipalko
2 - 4
valkosipulin kynttä
½ pkt (à 250 g)
½ tl
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
½ tl
muskottia
tuoretta korianteria tai persiljaa

Ohje

  1. Mittaa noin puolet vedestä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutio ja paloitellut kasvikset. (Poista chilistä siemenet, mikäli haluat keitosta vain miedosti tulisen.) Keitä kannen alla hiljalleen kypsäksi.
  2. Lisää juustomuru ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää loppu vesi, kuumenna sekoittaen ja mausta.
  3. Lisää hienonnettua korianteria tai persiljaa.

Vinkki

* Voit käyttää sulatejuuston sijaan joko 1 rasian (200 g) Valio Viola kevyt tuorejuustoa tai 2 dl Valio ruokakermaa, 15 %. Vähennä silloin veden määrää 2 - 3 dl, jolloin keitosta tulee sopivan sakeaa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
26 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
1 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g
Kalsium
41 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)