Chorizo-kaalikeitto

Chorizo-kaalikeitto

25 min
helppo
34 kcal / 100g
9
11

Tulinen chorizo antaa kesäiselle kaalikeitolle aivan uudenlaista potkua. Käytä keitossa mieluiten tulista , espanjalaista kestomakkaraa, joka rapeutuu pannulla paistettaessa ja tuo keiton rakenteeseen vaihtelua.

Ainekset

4 annosta
n. 500 g
varhaiskaalia tai lehtikaalia
1 iso
porkkana
100 g
kesäsipulia varsineen
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
n. 100 g
chorizo-makkaraa
lehtipersiljaa

Lisäksi

1 prk (200 g)

Ohje

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkana. Hienonna sipuli varsineen.
  2. Lisää kasvikset kattilaan ja kuumenna, kunnes ne alkavat pehmitä. Kääntele, ettei pala pohjaan.
  3. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä n. 5 min, kunnes kaali kypsää, mutta siinä on vielä hiukan purutuntumaa.
  4. Viipaloi makkarat. Paahda kuivalla pannulla, kunnes viipaleet ovat rapeita pinnasta.
  5. Lisää makkarat keittoon. Viimeistele ripottelemalla pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
  6. Tarjoa keiton kanssa Valio pehmeää raejuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
34 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
2 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
16 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)