Siirry sisältöön
Chorizo-kaalikeitto

Chorizo-kaalikeitto

Tulinen chorizo antaa kesäiselle kaalikeitolle aivan uudenlaista potkua. Käytä keitossa mieluiten tulista , espanjalaista kestomakkaraa, joka rapeutuu pannulla paistettaessa ja tuo keiton rakenteeseen vaihtelua.

Chorizo-kaalikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g varhaiskaalia tai lehtikaalia
  • 1 iso porkkana
  • 100 g kesäsipulia varsineen
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 100 g chorizo-makkaraa
  • 0 kg lehtipersiljaa

Lisäksi


Ohje

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkana. Hienonna sipuli varsineen.
  2. Lisää kasvikset kattilaan ja kuumenna, kunnes ne alkavat pehmitä. Kääntele, ettei pala pohjaan.
  3. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keitä n. 5 min, kunnes kaali kypsää, mutta siinä on vielä hiukan purutuntumaa.
  4. Viipaloi makkarat. Paahda kuivalla pannulla, kunnes viipaleet ovat rapeita pinnasta.
  5. Lisää makkarat keittoon. Viimeistele ripottelemalla pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
  6. Tarjoa keiton kanssa Valio pehmeää raejuustoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 37 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 2,2 g
Rasva 1,7 g
Tyydyttynyt rasva 0,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • lehtipersiljaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search