Creme Brulée huijauspiirakka

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

Creme Brulée huijauspiirakka

Reseptiyhteistyö: leivontafoorumi

2 h

Lf elokuun teemahaasteen voittaja oli Sokerivaltakunta. Piirakka ei ole sitä aitoa creme bruléetä, vaan siitä puuttuu hirveä määrä kolesterolia, sillä jätin pakolliset keltuaiset kokonaan pois ja sain paahtovanukkaan hyydytettyä maissitärkkelyksellä, mausta tinkimättä.

Ainekset

Pohja:

200 g gluteenittomia kaurajauhoja
1 kananmuna
125 g Valion voita
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Punaherukkatäyte:

1 l punaherukoita
5 rkl hillo-marmeladisokeria

Creme Brulée:

250 g mascarponejuustoa
0,5 l Valion kuohukermaa
100 g sokeria
60 g maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria

Pintasokerointi:

5-6 rkl ruokosokeria

Ohje

  1. Piirakkapohja:

  2. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi kylmä voi jauhoihin niin, että saat hiekkamaisen seoksen. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Levitä taikina vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
  3. Täyte:

  4. Sekoita herukat sokerin kanssa ja laita pohjan päälle. Paista unissa 225 asteessa 25 minuuttia.
  5. Creme Brulée variaatio:

  6. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja laita varovasti punaherukoiden päälle. Varo etteivät seokset sekoitu keskenään. Valkoisen seoksen tulisi säilyä valkoisena. Laita takaisin uuniin, pienennä lämpötilaa 180 asteeseen ja paista 30 minuuttia. Älä säikähdä, jos seos näyttää liian löysältä. Se hyytyy hyvin jääkaapissa.
  7. Jäähtyneen piirakan pinta:

  8. Kun piirakka on jäähtynyt täysin, ripottele pinnalle reilusti ruokosokeria ja sulata sokeri uunissa grillivastuksen alla kauniin ruskeaksi. Jos omistat kaasupolttimen, voit sulattaa kakun pinnan sillä.
  9. Koristelu:

  10. Koristele piirakka punaherukoilla ja lehdillä, halutessasi voit suihkauttaa pintaan kuivaa ohutta kultapölyä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Sinua saattaisi kiinnostaa myös