Crêpes suzette eli Appelsiiniohukaiset

Crêpes suzette eli Appelsiiniohukaiset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Crêpes suzette eli Appelsiiniohukaiset

Crêpes suzette eli Appelsiiniohukaiset

Crêpes suzette on ranskalainen klassikkoannos, jossa rapeaksi paistetut ohukaiset saavat kastikkeekseen voimakkaan appelsiinisiirapin.

Valmistusaika

Työaika
45 min
turvotus
1 h
Yhteensä
1 h 45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta

Ohukaistaikina

2 ½ dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
3 dl
ripaus
suolaa
50 g

Paistamiseen

Appelsiinisiirappi

50 g
½ dl
sokeria
2
appelsiinia
½ dl
sitruslikööriä , esim. Cointreau

Ohje

  1. Riko munien rakenne kulhossa. Lisää maito, vehnäjauhot ja suola. Sekoita, kunnes taikina on samettista. Anna taikina turvota jääkaapissa väh. 1 t
  2. Paista ohukaiset voissa keskilämmöllä ja nosta ne lautaselle sivuun.
  3. Sulata sokeri pannussa. Lisää voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Raasta toisen appelsiinin kuori ohuelti ja lisää pannulle. Lisää myös appelsiinin mehu. Kiehauta ja alenna lämpöä. Lisää sitruslikööri.
  4. Taittele letut 4:ään osaan ja lisää ne pannulle. Nostele hiukan, että siirappi maustaa letut tasaisesti.
  5. Ota jäljelle jääneestä appelsiinista kalvottomia lohkoja ja lisää koristeeksi lettujen päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
229 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›