Croque Madame - lämpimät juusto-leipäkupit

Croque Madame - lämpimät juusto-leipäkupit

33 min
keskitaso
212 kcal / 100g
0
1

Hauskat leipäkupit brunssille tai iltapalaksi valmistat muffinivuoassa. Täyteläinen leipäkuppi sisältää munan, pekonia ja ihanan rapean juustokuorrutuksen. Kuppien paistoaika vaihtelee sen mukaan, haluatko munan olevan valuva vai täysin kypsä.

Ainekset

6 annosta
100 g
1 pkt (120 g)
fileepekonia
6 isoa viipaletta
moniviljapaahtoleipää , esim. Reilu
6
kananmunaa
ripaus
suolaa
mustapippuria

Vuoan voiteluun

Ohje

  1. Raasta juusto, laita sivuun odottamaan.
  2. Viipaloi pekoni. Paahda kuivalla pannulla, kunnes pekoni on rapeaa ja kullanruskeaa.
  3. Voitele 6 muffinipellin syvennystä Oivariini rasvalla.
  4. Kauli leipäviipaleet ohuemmiksi. Vuoraa muffinipellin syvennykset viipaleilla siten, että yksi viipale tulee jokaiseen syvennykseen. Leivän reunat saavat tulla reilusti syvennyksen reunan yli.
  5. Riko jokaisen kupin pohjalle muna. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  6. Jaa munien päälle pekoni ja juustoraaste.
  7. Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 15 - 18 min, riippuen haluatko munan olevan valuva vai kypsä.
  8. Tarjoa brunssilla tai pikkusuolaisena iltapalana salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
212 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
8 g
Rasva
14 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
167 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)