Danin heinäsavustettua voissa haudutettua kuhaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Danin heinäsavustettua voissa haudutettua kuhaa

Danin heinäsavustettua voissa haudutettua kuhaa

Reseptiyhteistyö MasterChef

Danin heinäsavustettua voissa haudutettua kuhaa

MasterChef 2020 ensimmäisessä jaksossa tehtävänä oli loihtia annos, joka kertoo makumuistosta ja siitä, mistä kokki on saanut intohimonsa ruoan valmistukseen. Dani valmisti heinäsavustettua voissa haudutettua kuhaa, ruskealla voilla maustettua perunapyrettä, kyssäkaali ja voi-valkoviinikastiketta.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Savutettu kuha

1 kpl Kuha
100g Ruskitettua voita

Perunapyre

0,5 kg Rosamunda perunaa
1 dl Maitoa
250 g Voita
Suola

Kyssäkaali

1 kpl Kyssäkaali
2 dl 1-2-3 Lientä

Ruskistettu voi

200g Voita

Voi-valkoviinikastike

4 dl Kalalientä
0,5 dl Valkoviiniä
1 dl Kuohukerma
100 g Voita, kuutioituna

Ohje

  1. Valmista kyssäkaali. Leikkaa kokonaisesta kyssäkaalista mandoliinilla ohuita siivuja ja laita valmiiseen 1-2-3 -pikkeliliemeen maustumaan.
  2. Fileoi kuha. Laita ranka kalaliemen ja valkoviinin kanssa kattilaan. Keitä lientä kasaan. Kun liemi on valmista, lisää joukkoon kerma ja voi ripotellen. Pidä sauvasekoitinta kokoajan päällä. Mausta valmis kastike suolalla ja osalla ruskistettua voita.
  3. Valmista ruskistettu voi. Laita voi kattilaan ja paahda kunnes väri on pähkinäinen. Siivilöi ruskistettu voi.
  4. Savusta kuha savupistoolilla. Laita savustetut fileet vakuumipussii 100g valmiiksi ruskistetun voin kanssa. Kypsennä kattilassa sirkulaattorin avulla. Sirkulaattorilla 50 asteessa noin 20 minuuttia. Kuha on valmista, kun sen liha on kiinteää, mutta lohkeilee kauniista. Mausta suolalla.
  5. Valmista perunapyre. Kuori ja keitä perunat. Lämmitä maito ja voi. Soseuta perunat ja lisää joukkoon lämmin maito-voi seos. Voit halutessasi laittaa perunapyreen sifoniin. Mausta suolalla.
  6. Kokoa annos. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

TUTUSTU OHJELMAAN

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.