Danin jälkiruoka: mustaherukanlehtijäätelöä, mantelikakkua, mesiangervolla maustettuja marjoja, mansikkamaitoa ja mustaherukanlehtiöljyä

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Danin jälkiruoka: mustaherukanlehtijäätelöä, mantelikakkua, mesiangervolla maustettuja marjoja, mansikkamaitoa ja mustaherukanlehtiöljyä

Danin jälkiruoka: mustaherukanlehtijäätelöä, mantelikakkua, mesiangervolla maustettuja marjoja, mansikkamaitoa ja mustaherukanlehtiöljyä

Reseptiyhteistyö MasterChef

Danin jälkiruoka: mustaherukanlehtijäätelöä, mantelikakkua, mesiangervolla maustettuja marjoja, mansikkamaitoa ja mustaherukanlehtiöljyä

Finaalissa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin menu, jota voisit tarjoilla ravintolassasi. Dani valmisti jälkiruoaksi mustaherukanlehtijäätelöä, mantelikakkua, mesiangervolla maustettuja marjoja, mansikkamaitoa ja mustaherukanlehtiöljyä.

3 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset3 Henkilölle

Mantelikakku

100 g Voita
1,5 dl Vehnäjauhoja
1 dl Mantelijauhoja
50 g Sokeria

Mustaherukanlehtijäätelöä

6 dl Maitoa
2 dl Kermaa
100 g Sokeria
30 g Glukoosisiirappia
6 kpl Kananmunankeltuaista
1 kpl Vaniljatanko
100 g Mustaherukanlehtiä
1 kpl Liivatelehtiä

Mesiangervomarjat

50 g Sokeria
50 g Vettä
50 g Mesiangervonkukkia
100 g Mansikoita
50 g Karviaisia
50 g Mustaherukoita
50 g Keltaisia vadelmia

Mansikkamaito

30 g Mansikoita
1 dl Maitoa

Mustaherukanlehtiöljy

50 g Mustaherukanlehtiä
1,5 dl Öljyä

Ohje

  1. Valmista jäätelö. Laita kattilaan maito, kerma, sokeri, glukoosisiirappi, keltuaiset, mustaherukanlehdet ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna seos 78 asteiseksi ja lisää lopuksi liotettu liivatelehti. Sekoita tasaiseksi ja siivilöi. Laita massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö.
  2. Valmista mantelikakku. Nypi sormin kaikki raaka-aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Levitä vuokaan tai pellille. Paista 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Valmista marjat. Laita sokeri, vesi ja mesiangervonkukat kattilaan. Kiehauta. Siivilöi valmis sokeriliemi. Pilko marjat halutun kokoisiksi ja pyörittele niitä mesiangervosokeriliemessä.
  4. Valmista mansikkamaito. Poista mansikoista kannat ja halkaise. Grillaa mansikat tai polta kaasupolttimella tummiksi. Laita mansikat ja maito blenderiin ja aja hienoksi nesteeksi. Kaada valmis mansikkamaito astiaan.
  5. Valmista mustaherukanlehtiöljy. Laita öljy ja lehdet blenderiin. Aja hienoksi öljyksi noin 5 minuuttia ja siivilöi. Lusikoi mustaherukanlehtiöljyä mansikkamaidon sekaan niin, että se erottuu maidosta.
  6. Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›