Danin lakalla maustettua siikaa cevichenä ja sokerisuolattuna, etikoitua hapankermaa, mätiä, pikkelöityä ja confattua varsiselleriä ja purjoa sekä grillattua lakkaa

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Danin lakalla maustettua siikaa cevichenä ja sokerisuolattuna, etikoitua hapankermaa, mätiä, pikkelöityä ja confattua varsiselleriä ja purjoa sekä grillattua lakkaa

Danin lakalla maustettua siikaa cevichenä ja sokerisuolattuna, etikoitua hapankermaa, mätiä, pikkelöityä ja confattua varsiselleriä ja purjoa sekä grillattua lakkaa

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Danin lakalla maustettua siikaa cevichenä ja sokerisuolattuna, etikoitua hapankermaa, mätiä, pikkelöityä ja confattua varsiselleriä ja purjoa sekä grillattua lakkaa

MasterChefin painetehtävässä mysteeriboxista paljastui kaikille sama raaaka-aine: lakka eli hilla. Dani valmisti lakalla maustettua siikaa cevichenä ja sokerisuolattuna, etikoitua hapankermaa, mätiä, pikkelöityä ja confattua varsiselleriä ja purjoa sekä grillattua lakkaa.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Siikaceviche

1kpl sitruuna
1 kpl siika
50 g lakka
10 g omenaviinietikka
100 g suola
100 g sokeri

Etikoitu hapankerma ja mäti

100 g smetana
10 g omenaviinietikka
30 g mätiä
Suola

Pikkelöity ja confattu varsiselleri

1 oksa varsiselleriä
1/2 kpl purjoa
50 g lakkaa
50 g voita
kukkia
tilliä

Ohje

  1. Fileoi siika fileiksi ja poista ruodot. Hienonna toinen filee pieneksi kuutioksi chevicheä varten ja toinen ohuiksi tangoiksi sokeri-suolausta varten. Hienonna sauvasekoittimella lakka, sitruunanmehu, omenaviinietikka ja mausta suolalla ja sokerilla. Siivilöi. Tämä on pohjana chevichelle. Asettele siika tangot astiaan ja peitä 50/50 sokeri suola seoksella ja anna maustua vähintään 30 minuuttia tai yön yli. Leikkaa ohutta suikaletta sokerisuolatusta siiasta ja "kypsennä" cheviche lakkamarinadissa juuri ennen tarjoilua.
  2. Vatkaa smetana vaahdoksi ja mausta sekä lisää mäti. Laita pursotin pussiiin. Grillaa lakat grillissä tai polttimella. Mausta öljyllä, etikalla ja suolalla.
  3. Pikkelöi varsiselleri kuutiot ja confaa purjon palat voissa. Leikkaa ohuiksi rinkuloiksi.
  4. Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla ja tillillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›