Danin mustaherukanlehtiparfait, pähkinäkrokanttia, mesiangervolla maustettuja herukoita ja hapankerma-mesiangervojäädykettä

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Danin mustaherukanlehtiparfait, pähkinäkrokanttia, mesiangervolla maustettuja herukoita ja hapankerma-mesiangervojäädykettä

Danin mustaherukanlehtiparfait, pähkinäkrokanttia, mesiangervolla maustettuja herukoita ja hapankerma-mesiangervojäädykettä

Reseptiyhteistyö MasterChef

Danin mustaherukanlehtiparfait, pähkinäkrokanttia, mesiangervolla maustettuja herukoita ja hapankerma-mesiangervojäädykettä

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä. Dani valmisti jälkiruoaksi mustaherukanlehtiparfait'n.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

50 g mustaherukanlehti
2 kpl kananmuna
100 g kerma
50 g sokeri
1 kpl liivate
50 g cashew pähkinä
50 g manteli
100 g sokeri
50 g puna- ja valkoherukka
Kukkia
Mesiangervo

Ohje

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Keitä mustaherukanlehdet sokerin ja kerman kanssa. Lisää keltuaiset ja kypsennä 78-asteiseksi. Lisää liivate. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele joukkoon. Laita massa muotteihin ja jäädytä. Nosta hyvissä ajoin ennen tarjoilua temperoitumaan.
  2. Karamellisoi sokeri ja lisää pähkinät sekä mantelit mukaan. Jäähdytä ja leikkaa pieneksi.
  3. Tee 30% sokeriliemi, mausta mesiangervolla. Ota puolet marjojen marinadiin ja toiseen lisää hapankerma ja 1tl giniä ja jäädytä. Raaputa haarukalla rakenne rikki juuri ennen tarjoilua.
  4. Kokoa annos. Koristele syötävillä kukilla.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.