Danin paahdettua hanger steakia, karamellisoitua valkosipulipyrettä, meksikolaista salsa verdeä, grillattua tomaattia, rapeaa possun kylkeä ja chileillä maustettua lihalientä

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Danin paahdettua hanger steakia, karamellisoitua valkosipulipyrettä, meksikolaista salsa verdeä, grillattua tomaattia, rapeaa possun kylkeä ja chileillä maustettua lihalientä

Danin paahdettua hanger steakia, karamellisoitua valkosipulipyrettä, meksikolaista salsa verdeä, grillattua tomaattia, rapeaa possun kylkeä ja chileillä maustettua lihalientä

Reseptiyhteistyö MasterChef

Danin paahdettua hanger steakia, karamellisoitua valkosipulipyrettä, meksikolaista salsa verdeä, grillattua tomaattia, rapeaa possun kylkeä ja chileillä maustettua lihalientä

MasterChefin semifinaali starttaa tehtävällä, jossa kilpailijat saavat parannella aiemmin kisassa tekemiään annoksia. Dani valmisti paahdettua hanger steakia, karamellisoitua valkosipulipyrettä, meksikolaista salsa verdeä, grillattua tomaattia, rapeaa possun kylkeä ja chileillä maustettua lihalientä.

2 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset2 Henkilölle

Hanger steak

400 g Hanger steak
2 rkl Voita
3 oksaa Timjamia
2 kpl Valkosipulinkynsiä
Suola

Valkosipulipyre

100 g Valkosipulia
100 g Voita
50 g Kermaa
1 rkl Omenaviinietikka
Suola

Grillattu tomaatti

1 kpl Tomaatti
2 tl Ruokokidesokeria
Suola

Meksikolainen salsa verde

1 kpl Varsiselleri
2 kpl Chili, vihreä
1 kpl Kesäsipuli
50 g Valkosipulia
2 dl 1-2-3 -lientä
80g Porsaankylkeä

Lihaliemi

0,5 dl Omenaviinietikkaa
2 rkl Ruokokidesokeria
5 dl Lihalientä
1/2 punttia Timjamia
8 oksaa Oreganoa
1 kpl Chili, punainen
4 kpl Tähtianista
Pippuri
Suola

Ohje

  1. Valmista valkosipulipyre. Kuori valkosipulit ja laita kattilaan voin kanssa. Anna karamellisoitua kunnolla. Lisää lopuksi kerma ja anna redusoitua noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja etikalla. Aja hienoksi pyreeksi blenderissä.
  2. Valmista meksikolainen salsa verde. Leikkaa vihannekset samankokoisiksi pieniksi paloiksi ja laita maustumaan pikkeliliemeen. Paahda porsaankylkiviipaleet 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ovat rapeita. Pilko rapeat porsaankylkiviipaleet pieniksi paloiksi. Valuta maustuneet vihannekset pikkeliliemestä ja sekoita ne porsaan palojen kanssa.
  3. Valmista lihaliemi. Laita kuumaan kattilaan etikka ja sokeri. Anna porista hetken aikaan. Lisää loput raaka-aineet kattilaan ja anna redusoitua. Mausta lopuksi suolalla.
  4. Valmista grillattu tomaatti. Leikkaa tomaatista noin 3 cm paksuisia siivuja. Mausta suolalla ja ruokokidesokerilla. Paahda siivut kuumalla kuivalla pannulla molemmin puolin.
  5. Valmista hanger steak. Leikkaa liha syiden mukaisesti sopivan kokoisiksi annospaloiksi ja suolaa liha. Paista lihan pinnat umpeen kuumalla pannulla voin, timjamin ja valkosipulinkynsien kanssa. Nosta liha pois pannulta ja lisää pannulle tilkka lihalientä ja keitä kasaan. Nosta liha uuniritilälle, valele kasaan keitetyllä lihaliemellä ja kypsennä 180 asteisessa uunissa, kunnes liha sisälämpötila on 52 astetta. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
  6. Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›