Danin paahdettua kuhaa, goudakastiketta, suolaheinäöljyä ja kesäkurpitsankukka

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Danin paahdettua kuhaa, goudakastiketta, suolaheinäöljyä ja kesäkurpitsankukka

Danin paahdettua kuhaa, goudakastiketta, suolaheinäöljyä ja kesäkurpitsankukka

Reseptiyhteistyö MasterChef

Danin paahdettua kuhaa, goudakastiketta, suolaheinäöljyä ja kesäkurpitsankukka

MasterChefin kymmenennessä jaksossa kilpailijat valmistivat pää- ja jälkiruoka-annokset, joissa molemmissa tuli käyttää villiyrttejä. Dani valmisti paahdettua kuhaa goudakastikkeella ja suolaheinäöljyllä, saksankirvelillä ja mädillä täytettyä kesäkurpitsankukkaa.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Kuha

1 kpl Kuha kokonainen
1/2kpl selleri
4 kpl maa-artisokka
1 kpl kyssäkaali
500 g voi
Suola

Kesäkurpitsankukka

50 g saksankirveli
100 g creme fraiche
50 g muikunmäti
4 kpl zukkini kukalla
Suola

Goudakastike

1 dl omenaviinietikka
1 dl valkoviini
2 kpl shalotti
6 kynttä valkosipuli
4 oksaa timjami
300 g kerma
200 g Gouda, vanha

Suolaheinäöljy

4 dl öljy
100 g suolaheinä

Ohje

  1. Leikkaa kuhasta fileet ja irroita ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee ruskea voi. Leikkaa selleri, maa-artisokka ja kyssäkaali ohuiksi siivuiksi ja kypsennä ruskeassa voissa kalan kanssa juuri ennen esillepanoa. Paahda kuhan pinta uunissa tai polttimella.
  2. Vatkaa creme fraiche auki ja lisää hienonnettu saksankirveli ja mäti. Mausta. Pursota zukkinin kukan sisään ja paista pannulla nopeasti.
  3. Kiehauta omenaviinietikka, valkoviini ja sipulit kattilassa. Anna redusoitua hetki. Lisää kerma ja gouda. Keitä noin 15 min ja aja sauvasekoittimella voi mukaan.
  4. Aja suolaheinä ja öljy blenderissä 6 min täydellä teholla ja siivilöi.
  5. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.