Danin paahdettua kukonrintaa ja revittyä kukon koipea, redusoitua punaviinikastiketta, etikoitua sipulia, karamellisoitua palsternakkapyreetä sekä pikkelöityä varsiselleriä ja luumua

Reseptiyhteistyö: MasterChef

Danin paahdettua kukonrintaa ja revittyä kukon koipea, redusoitua punaviinikastiketta, etikoitua sipulia, karamellisoitua palsternakkapyreetä sekä pikkelöityä varsiselleriä ja luumua

Danin paahdettua kukonrintaa ja revittyä kukon koipea, redusoitua punaviinikastiketta, etikoitua sipulia, karamellisoitua palsternakkapyreetä sekä pikkelöityä varsiselleriä ja luumua

Reseptiyhteistyö MasterChef

Danin paahdettua kukonrintaa ja revittyä kukon koipea, redusoitua punaviinikastiketta, etikoitua sipulia, karamellisoitua palsternakkapyreetä sekä pikkelöityä varsiselleriä ja luumua

Jaksossa 12. kilpailijat uudististivat klassikkoannoksen. Dani valmisti Coq au vin -annoksen, jossa oli paahdettua kukonrintaa ja revittyä kukon koipea, redusoitua punaviinikastiketta, etikoitua sipulia, karamellisoitua palsternakkapyreetä sekä pikkelöityä varsiselleriä ja luumua.

1 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset1 Henkilölle

Paahdettu kukonrinta

1 kpl Kukonpoika
300 g Voita
Suolaa
Pippuria

Punaviinikastike

2 kpl Salottisipuleita
8 kpl Valkosipulinkynsiä
6 oksaa Timjamia
5 dl Kanalientä
1,5 dl Punaviiniä
3 oksaa Salviaa
2 rkl Omenaviinietikkaa

Sipulikupit

4 kpl Kesäsipulinippu
1 rkl Omenaviinietikkaa
Suolaa

Palsternakkapyre

2 kpl Palsternakkoja
100 g Ruokokidesokeria
200 g Voita
100 g Kermaa

Pikkelöidyt varsisellerit ja luumukiekot

2 dl Pikkelilientä
1 kpl Varsiselleri
2 kpl Luumuja

Ohje

  1. Renssaa kukonpojasta rinnat irti sekä irroita koipiliha. Mausta rinnat ja anna olla huoneenlämmössä. Kuullota sipulit, yrtit ja kaada kanaliemi kattilaan. Lisää koipiliha ja anna keittyä ylikypsiksi. Revi koipiliha lopuksi kastikkeen joukkoon hienonnetun salvian kanssa. Paahda kukon rinnat pannulla nahkapuoli alas päin hiljalleen ja kypsennä vielä lopuksi 180c uunissa 4 min kerrallaan oikeaan kypsyyteen. Kun kanaliemi on redusoitunut tarpeeksi siivilöi liemi. Laita toiseen kattilaan ruokokidesokeria ja karamellisoi hieman. Lisää punaviini ja redusoitu kanaliemi. Viimeistele kastike nokareella voita ja mausta.
  2. Paahda palsternakkakuutiot kattilassa voin kanssa. Kun kuutiot ovat ruskistuneet ja paahtuneet lisää kerma. Aja palsternakat blenderissä pyreeksi ja mausta omenaviinietikalla ja suolalla. Keitä sipulinuppuja 6 min vedessä ja jäähdytä. Irroita sipulista kuppeja, valele etikalla ja suolalla sekä täytä palsternakkapyreellä. Pikkelöi hienonnettu varsiselleri ja luumukiekot.
  3. Kokoa annos.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.