Danin pääruoka: kuha-kukkakaalikroketti, paahdettua kuhaa, hummerinpyrstöä, kukkakaalia ja hummerikastiketta

Reseptiyhteistyö: MasterChef 2020

Danin pääruoka: kuha-kukkakaalikroketti, paahdettua kuhaa, hummerinpyrstöä, kukkakaalia ja hummerikastiketta

Danin pääruoka: kuha-kukkakaalikroketti, paahdettua kuhaa, hummerinpyrstöä, kukkakaalia ja hummerikastiketta

Reseptiyhteistyö MasterChef 2020

Danin pääruoka: kuha-kukkakaalikroketti, paahdettua kuhaa, hummerinpyrstöä, kukkakaalia ja hummerikastiketta

Finaalissa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin menu, jota voisit tarjoilla ravintolassasi. Dani valmisti pääruoaksi kuha-kukkakaalikroketti, paahdettua kuhaa, hummerinpyrstöä, kukkakaalia ja hummerikastiketta.

3 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset3 Henkilölle

Kuha-kukkakaalikroketti

1/2 kpl Kukkakaalia
1 kpl Peruna, jauhoinen
Kuhan leikkuuroippeet
1 rkl Perunajauhoja
3 kpl Kananmunia
1 dl Vehnäjauhoja
1 dl Pankojauhoja
1 dl Korppujauhoja
1 kpl Sitruunanmehua
Suolaa
4 dl Syväpaistoöljyä

Paahdettu kuha

1 kpl Kuhafile
2 rkl Voita
Suolaa

Pikkelöity kukkakaali

1/2 kpl Kukkakaalia
2 dl 1-2-3 -lientä

Hummerinpyrstöä

1 kpl Hummerinpyrstö

Hummerikastike

1 kpl Hummerinpyrsön kuoret
4 kpl Valkosipuleita, solo
1 kpl Sipuli
8 oksaa Timjamia
100g Voita
200 g Kermaa
1 rkl Omenaviinietikkaa
5 dl Kalalientä
1/2 kpl Sitruunanmehua

Ohje

  1. Valmista kuha-kukkakaalikroketit. Fileoi kuha nahattomaksi ja ruodottomaksi. Keitä perunat kypsiksi. Pilko puolikas kukkakaali ja paahda pienessä öljyssä kattilassa kypsäksi. Soseuta valmiit kukkakaalit ja perunat. Yhdistä. Hienonna kuhan annospaloista jääneet roippeet ja sekoita kukkakaali-perunasoseen kanssa. Lisää massaan 1 kananmuna ja perunajauhot. Sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta palloja ja pakasta noin 30 - 45 minuuttia. Pakastuksen jälkeen leivitä pallot. Pyörittele pallot ensiksi vehnäjauhoissa, tämän jälkeen rikotuissa kananmunissa ja lopuksi panko- ja korppujauho seoksessa. Frittaa leivitetyt kroketit 180 asteisessa syväpaistoöljyssä. Mausta valmiit kroketit suolalla.
  2. Valmista hummerikastike. Laita kalan perkuuroippeet kattilaan hummerinkuorien kanssa ja paahda nopeasti. Lisää joukkoon omenaviinietikka, kalaliemi, valkosipulit, sipuli ja timjami. Anna keittyä kasaan noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi. Lisää kerma ja sekoita sauvasekoittimella joukkoon kuutioitu voi. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
  3. Valmista pikkelöity kukkakaali. Irroita kukkakaalin rangasti nuput ja laita ne maustumaan pikkeliliemeen.
  4. Valmista hummerinpyrstö. Kypsennä kuorittua hummerinpyrstöä noin 4 minuuttia valmiissa hummerikastikkeessa. Nosta valmis hummerinpyrstö pois ja hienonna liha. Laita hienonnettu liha takaisin hummerikastikkeen joukkoon.
  5. Valmista paahdettu kuha. Paista valmiiksi annospaloiksi leikatut kuhapalat voissa pannulla. Mausta suolalla.
  6. Kokoa annos. Koristele yrteillä.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

MasterChef 2020

Maailman suurin ja suosituin ruokarealityohjelma MasterChef 2020 käynnistyy syyskuussa Suomessa, ja tuttuun tapaan ohjelmassa 12 kilpailijaa kamppailee saadakseen himoitun MasterChefin tittelin. Valio on mukana mestarikokin metsästyksessä.

Tutustu ohjelmaan

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›